Χρήσιμες και σημαντικές πληροφορίες για τη Γενική Συνέλευση (Γ.Σ.)

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΚΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ (Γ.Σ.)

  1. Δικαίωμα ψήφου αλλά και υποβολής υποψηφιότητας για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο και την Εξελεγκτική Επιτροπή έχουν όλα τα ταμειακώς ενήμερα μέλη επί του αριθμού των οποίων λογίζεται η ύπαρξη ή μη απαρτίας.
  2. Παρακαλούμε μεριμνήστε εγκαίρως (έως την ημέρα της διεξαγωγής της Γ.Σ.) για την τακτοποίηση της συνδρομής σας, η οποία υπενθυμίζεται ότι είναι 20 ευρώ/έτος.

Διαθέσιμοι λογαριασμοί για την κατάθεση της συνδρομής είναι οι: Εθνική Τράπεζα IBAN: GR65 0110 6500 0000 6504 7006 864 (BIC: ETHNGRAA) Τράπεζα Πειραιώς ΙBAN: GR57 0172 0800 0050 8006 5246 076 (BIC: PIRBGRAA) Alpha Bank IBAN: GR19 0140 3530 3530 0200 2004 804 (BIC: CRBAGRAA)

Παρακαλούμε, αν επιλέξετε έναν από τους παραπάνω λογαριασμούς, μην ξεχάσετε να σημειώσετε στην αιτιολογία «συνδρομή μέλους» καθώς και τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας σας (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο, διεύθυνση, email).

Στην ιστοσελίδα μας https://ddp.gr/gine-melos μπορείτε να βρείτε επιπλέον τρόπους εξόφλησης της συνδρομής, ενώ για οποιαδήποτε ερώτηση, διευκρίνιση ή βοήθεια σχετικά με τη συνδρομή σας, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το τηλέφωνο 211 013 3919, καθημερινά, κατά τις ώρες 9 π.μ. – 5 μ.μ.

3. Οι ενδιαφερόμενοι να θέσουν υποψηφιότητα για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο θα πρέπει να υποβάλουν στα γραφεία του Δικτύου (Χέυδεν 12, 104 34, Πλατεία Βικτωρίας) σχετική γραπτή και ενυπόγραφη αίτηση, συνοδευόμενη από σύντομο (μέχρι 200 λέξεις) βιογραφικό σημείωμα, στο οποίο να περιλαμβάνονται οι λόγοι υποβολής υποψηφιότητας αλλά και οι τρόποι/τα πεδία που το υποψήφιο μέλος προτίθεται να υποστηρίξει το σωματείο μας έως τις 14 Μαΐου 2024. Σε περίπτωση αδυναμίας εμπρόθεσμης κατάθεσης της γραπτής αίτησης, η υποβολή της υποψηφιότητας μπορεί γίνει και με email στο ίδιο χρονικό πλαίσιο, στο diktio@ddp.gr (θέμα: “Υποβολή υποψηφιότητας ΔΣ”).

  • Υπενθυμίζεται ότι μέλη που πρόκειται να απουσιάσουν από τη Γενική Συνέλευση και είναι ταμειακώς ενήμερα, μπορούν να εκπροσωπηθούν σε αυτήν, εφόσον καταθέσουν αυτοπροσώπως ή μέσω email από τον προσωπικό τους λογαριασμό υπογεγραμμένη εξουσιοδότηση. (Υποβολή μέσω email στο: diktio@ddp.gr [θέμα: “Εξουσιοδότηση για ΓΣ”]). Απαγορεύεται η εκπροσώπηση περισσοτέρων των δύο μελών από έναν μόνο εντολοδόχο.
  • Η ώρα έναρξης της Γ.Σ. είναι 6.30 μ.μ. και εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί ως τις 9.00 μ.μ.

Ειδικότερες πληροφορίες για όσα μέλη λάβουν μέρος στη Γ.Σ. διαδικτυακά:

Όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος στη Γ.Σ. διαδικτυακά, θα χρησιμοποιήσουν την πλατφόρμα zoom. Παρακαλούμε, την ημέρα της Γ.Σ., στις 6.30 μ.μ., ακολουθήστε το σύνδεσμο (link): https://us06web.zoom.us/j/83725394566 και στη συνέχεια πληκτρολογήστε 837 2539 4566 (meeting id).

Αν έχετε ήδη εγκατεστημένη την εφαρμογή zoom, μπορείτε να πατήσετε “join” και στη συνέχεια, αν σας ζητηθεί, να συμπληρώσετε το παραπάνω meeting id. Παρακαλούμε πολύ μην κοινοποιήσετε τον παραπάνω σύνδεσμό σε άλλους.

Για τη διασφάλιση της εγκυρότητας της Γ.Σ., κατά την είσοδο στην πλατφόρμα (στην έναρξη της Γ.Σ.), θα γίνει έλεγχος ταυτοπροσωπίας.

Οι διαδικτυακά συμμετέχοντες στη Γ.Σ. παρακαλούνται, πριν την Γ.Σ. να έχουν ρυθμίσει τις όποιες εκκρεμότητες τους σε σχέση με τη συνδρομή τους. Αλλιώς, λόγω της πολυπλοκότητας της διαδικασίας, δεν θα είναι εφικτή η διαδικτυακή συμμετοχή τους. Θα μπορούν όμως να λάβουν μέρος και να προβούν σε κατάθεση της συνδρομής τους με φυσική παρουσία. Παρακαλούμε, ενημερώστε μας αμέσως μόλις τακτοποιήσετε την εκκρεμότητα της συνδρομής σας αποστέλλοντας από την προσωπική σας ηλεκτρονική διεύθυνση σχετικό email στο diktio@ddp.gr.

Για να εντοπίσουμε άμεσα το email σας, παρακαλούμε βάλτε τίτλο: «πληρωμή συνδρομής». Στο κείμενο του email πρέπει να γράψετε το ονοματεπώνυμό σας, ένα τηλέφωνο επικοινωνίας, και να επισυνάψετε και το αποδεικτικό πληρωμής. (Για οποιοδήποτε πρόβλημα ή διευκρίνιση, παρακαλούμε καλέστε μας στο 211 013 3919).

Κατά την έναρξη της Γ.Σ. και εφόσον έχετε εισέλθει διαδικτυακά σε αυτή, θα σας σταλεί (στην παραπάνω προσωπική σας ηλεκτρονική διεύθυνση) μήνυμα με τίτλο «Εκλογή Δ.Σ. και Ε.Ε. του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού».

Προσοχή: το συγκεκριμένο μήνυμα θα σας σταλεί από την ηλεκτρονική διεύθυνση elections@zeus.grnet.gr  της Zeus digital voting* και θα περιλαμβάνει στο κείμενό του ειδικό σύνδεσμο (link) για τη ψηφοφορία του νέου Δ.Σ. και της Εξελεγκτικής Επιτροπής. Παρακαλούμε, κατά την έναρξη της Γ.Σ., ελέγξτε τόσο τα εισερχόμενα (inbox) όσο και τα ανεπιθύμητα αρχεία (spam) του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου για το συγκεκριμένο email.

* Η «Ψηφιακή Κάλπη Ζευς» είναι ένα πληροφοριακό σύστημα για την αδιάβλητη διεξαγωγή απόρρητων ψηφοφοριών με αμιγώς ηλεκτρονικό τρόπο. Η «Ψηφιακή Κάλπη Ζευς» έχει εξυπηρετήσει χιλιάδες ηλεκτρονικές κάλπες και ψηφοφόρους για φορείς στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Επιστημονικά Σωματεία, Σύλλογοι, Ελληνικά Πανεπιστήμια κλπ.). Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες στο https://zeus.grnet.gr/zeus/ .

Ο παραπάνω σύνδεσμος για τη ψηφοφορία είναι μοναδικός και προσωπικός για τον/την κάθε ψηφοφόρο και θα γίνει ενεργός μόλις ξεκινήσει η διαδικασία της ψηφοφορίας. Ακολουθώντας τον και επιλέγοντας την καρτέλα «ψήφος» θα μπορέσετε να εισέλθετε στο ψηφοδέλτιο που θα περιλαμβάνει δύο λίστες ονομάτων:

α) μία λίστα με τους υποψηφίους για το Δ.Σ. και

β) μία δεύτερη λίστα με τους υποψηφίους για την Εξελεγκτική Επιτροπή (Ε.Ε.).

Στην πρώτη λίστα (υποψήφιοι για το Δ.Σ.) ο/η κάθε ψηφοφόρος μπορεί να επιλέξει (κάνοντας «κλικ» στο τετράγωνο δίπλα σε κάθε όνομα) από 1 έως 5 υποψηφίους, ενώ στη δεύτερη λίστα (υποψήφιοι Εξελεγκτικής Επιτροπής) από 1 έως 3 υποψηφίους. Αν εξαντληθεί ο μέγιστος αριθμός ψήφων, ο/η ψηφοφόρος που θέλει να αλλάξει κάποια επιλογή προτίμησης υποψήφιου, θα πρέπει πρώτα να απο-επιλέξει κάποια από τις προηγούμενες επιλογές του/της. Μόλις ολοκληρωθεί η ψηφοφορία, ο/η κάθε ψηφοφόρος θα λάβει στην ηλεκτρονική του/της διεύθυνση από το elections@zeus.grnet.gr νέο μήνυμα – επιβεβαίωση καταχώρησης της ψήφου του/της. Ακόμη και μετά τη λήψη του μηνύματος αυτού, υπάρχει η δυνατότητα ο/η κάθε ψηφοφόρος να αλλάξει τη ψήφο του/της όσες φορές το επιθυμεί, εφόσον δεν έχει λήξει ο χρόνος που θα δοθεί για τη ψηφοφορία. Μόνο η τελευταία ψήφος θα καταμετρηθεί στο αποτέλεσμα.

Τα μέλη που θα λάβουν μέρος μέσω zoom, θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν και να ψηφίσουν και στις υπόλοιπες προαναφερόμενες διαδικασίες (εκλογή προεδρείου Γ.Σ., έγκριση απολογισμού/απαλλαγή απερχόμενου Δ.Σ., εκλογή εφορευτικής επιτροπής) χρησιμοποιώντας την εφαρμογή ανάτασης χεριού (raise hand) του zoom. Η ίδια εφαρμογή καθώς και επιπλέον αυτή του chat θα χρησιμοποιηθούν και για τη διευκόλυνση μελών που θέλουν να τοποθετηθούν ή να υποβάλουν ερωτήσεις κατά τη διάρκεια της Γ.Σ. Για τον τρόπο χρήσης και των δύο εφαρμογών (raise hand, chat) θα δοθούν σαφείς οδηγίες κατά την έναρξη της Γ.Σ..

Για οποιοδήποτε τυχόν πρόβλημα σχετικά με τη διαδικτυακή συμμετοχή, μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας τόσο πριν ή κατά τη διάρκεια της Γ.Σ. στο 210 51 48 366.

Σας ευχαριστούμε και σας περιμένουμε με χαρά στη Γενική Συνέλευσή μας.