Δειγματοληψίας των πλαστικών απορριμμάτων στην ακτή του ΣΕΦ!

Ο Ιούνιος του 2023 έκλεισε με τα παιδιά να διεκδικούν έμπρακτα το δικαίωμά τους να ζουν σε ένα καθαρό περιβάλλον, απαλλαγμένο από πλαστικά απορρίμματα.
Σε συνεργασία με το ΕΛΚΕΘΕ, τα παιδιά του Εργαστηρίου Πολιτισμού και του Εφηβικού Δικτύου επισκέφτηκαν την παραλία του ΣΕΦ με σκοπό την ενεργό συμμετοχή τους στην διαδικασία δειγματοληψίας των πλαστικών απορριμμάτων στην ακτή.
Βάλαμε τα γάντια μας, χωριστήκαμε σε μικρές ομάδες και υπό την καθοδήγηση των εξειδικευμένων ερευνητριών, η δειγματοληψία ξεκίνησε!
Σε έκταση 30 μέτρων και διάστημα περίπου μισής ώρας, συλλέξαμε 20,6 κιλά πλαστικών σκουπιδιών.
Στην συνέχεια, αδειάσαμε τα πλαστικά στην μεγάλη λευκή επιφάνεια ώστε να τα χωρίσουμε σε κατηγορίες και να ξεκινήσει η καταμέτρησή τους.
Πλαστικά μπουκάλια, καλαμάκια, καπάκια, αναπτήρες, περιτυλίγματα ακόμη και στυλό, ήταν μόνο μερικά από τα δεκάδες πλαστικά.
Η ομάδα, συζητώντας και συνειδητοποιώντας το μέγεθος της ρύπανσης, ομόφωνα συμφώνησε πως “πρέπει να μπει ένα όριο!”.
Τα αποτελέσματα της δειγματοληψίας αξιοποιούνται για τη διεκδίκηση νόμων υπέρ της μείωσης των πλαστικών μιας χρήσης, και άρα υπέρ του δικαιώματος κάθε παιδιού να ζει σε ένα καθαρό περιβάλλον.
Η δράση υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος “Η Ζωή χωρίς Πλαστικά είναι Δικαίωμα των Παιδιών” με την υποστήριξη του BeMed.
Δείτε το βίντεο από τη δράση εδώ!