Διαδικτυακά Σεμινάρια “Παιδί και Δημόσιος Χώρος” | Β’ Κύκλος

Το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού σας προσκαλεί στον δεύτερο κύκλο των διαδικτυακών σεμιναρίων με θέμα “Παιδί και Δημόσιος Χώρος”

Η κατάσταση του υποχρεωτικού εγκλεισμού καθώς και το κλείσιμο σχολείων και δομών, που βιώνουν τα παιδιά το τελευταίο διάστημα, λόγω της πανδημίας του Covid-19, δημιούργησε την ανάγκη επικοινωνίας και διαλόγου μεταξύ της παιδαγωγικής και της αρχιτεκτονικής προσβλέποντας σε έναν επανασχεδιασμό του χώρου.

Στο πλαίσιο διοργάνωσης των διαδικτυακών σεμιναρίων “Παιδί και Δημόσιος Χώρος”, το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού αναπτύσσει έναν ανοιχτό διάλογο με εκπαιδευτικούς απ’ όλη την Ελλάδα, με σκοπό να μοιραστούμε τους προβληματισμούς που ήδη υπάρχουν γύρω από τον χώρο και να δουλέψουμε περισσότερο συγκεκριμένα άρθρα της Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού.

Στα σύγχρονα αστικά κέντρα δημιουργήθηκαν ανάγκες έκφρασης και επικοινωνίας, οι οποίες δεν καλύπτονται και οφείλουμε να ορίσουμε ξανά την έννοια του χώρου και το “κατ’ οικείν” από το παιδί.

Ο χώρος είναι ένα σημείο που αφορά το παιδί, το οποίο έχει δικαίωμα στον χώρο. Όταν αναφέρουμε τις έννοιες “παιδί” και “χώρος”, εννοούμε είτε τον χώρο του σχολείου (την έννοια της τάξης και της  σχολικής αυλής), είτε τον χώρο της πόλης (τα πάρκα και το περιβάλλον στο οποίο κινείται καθημερινά το παιδί). Πόσο φιλόξενη και φιλική είναι η πόλη στο παιδί και πόσο του επιτρέπει να διαμορφώσει την ταυτότητα του;

Σε συνεργασία με την παιδαγωγική ομάδα “Το Σκασιαρχείο”, αρχιτέκτονες μηχανικούς και άλλους επαγγελματίες αναπτύσσουμε τις εξής θεματικές:

Οι θεματικές που θα συζητήσουμε είναι οι εξής*:

Δράσεις που μας στείλατε:

Πληροφορίες Συμμετοχής:

  1. Η ώρα διεξαγωγής των σεμιναρίων είναι 18.15 – 19.30
  2. H συμμετοχή στα σεμινάρια είναι δωρεάν
  3. Όσοι/ες επιθυμούν να παρακολουθήσουν τα σεμινάρια παρακαλούνται να συμπληρώσουν την παρακάτω ηλεκτρονική φόρμα https://forms.gle/vn6JAbfEQGspnvjf9

*Μπορείτε να παρακολουθήσετε τα διαδικτυακά σεμινάρια και από το κανάλι του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού στο YouTube

**Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Εργαστήρι Πολιτισμού στο τηλέφωνο 2108846590, καθημερινά 09:00 – 17:00.