«Διαβάζοντας έργα της Άλκης Ζέη και της Ζωρζ Σαρή: Η ψηφιακή τέχνη στη διάθεση της λογοτεχνίας».

Σεμινάριο εξ αποστάσεως

Τετάρτη, 3 Απριλίου, 17:30-20:00

Οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας, Ανατολικής Αττικής, Δ’ Αθήνας και Μαγνησίας, σε συνεργασία το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού, διοργανώνουν σεμινάριο εξ αποστάσεως με θέμα: «Διαβάζοντας έργα της Άλκης Ζέη και της Ζωρζ Σαρή, Η ψηφιακή τέχνη στη διάθεση της λογοτεχνίας», την Τετάρτη, 3 Απριλίου 2024, και ώρες 17:30- 20:00.

Αντλώντας περιεχόμενο από το πρόγραμμα για τη ζωή και το έργο της Άλκης Ζέη και της Ζωρζ Σαρή θα δούμε με ποιον τρόπο μπορούμε   να   δημιουργήσουμε   μια    ψηφιακή    αφίσα    με    την    εφαρμογή    postermywall, πώς μπορούμε να δημιουργούμε διαδραστικό ψηφιακό κουίζ kahoot, ψηφιακά βιβλία με την εφαρμογή storyjumper και πώς μπορούμε αξιοποιώντας το publisher Office να δημιουργήσουμε και να εκτυπώσουμε μικρά βιβλία.

Εισηγήτρια του σεμιναρίου είναι η Σπυριδούλα Βασιλοπούλου Διπλωματούχος Μηχανικός Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών με     μεταπτυχιακές σπουδές στα «Τεχνοοικονομικά Συστήματα» (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο).

Το σεμινάριο εντάσσεται στη δράση «Διαβάζοντας έργα της Άλκης Ζέη και της Ζωρζ Σαρή: Αξίες και Δικαιώματα».

  • Οι εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν καλούνται να συμπληρώσουν τη φόρμα στο https://forms.gle/qFfw7cdeXcnPvaGP9  μέχρι τη Δευτέρα, 1η Απριλίου και ώρα 13.00  (αν ο σύνδεσμος δεν  ανοίγει αυτόματα, παρακαλούμε αντιγράψτε τον και επικολλήστε τον στο φυλλομετρητή).
  • Προτεραιότητα έχουν οι εκπαιδευτικοί που έχουν δηλώσει συμμετοχή στη δράση «Διαβάζοντας έργα της Άλκης Ζέη και της Ζώρζ Σαρή: Αξίες και δικαιώματα», καθώς και εκείνοι/- ες που υλοποιούν σχετικό πολιτιστικό πρόγραμμα. (Η φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη συμμετοχή στη δράση είναι ανοιχτή: https://forms.gle/4PnxeZk9UGeSeLew5)

Οι συμμετέχοντες/ουσες θα ενημερωθούν με προσωπικό email.