Διεθνές Συνέδριο για την Καταπολέμηση της Παιδικής Φτώχειας

Το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού συμμετέχει στο «Διεθνές Συνέδριο για την Καταπολέμηση της Παιδικής Φτώχειας» που θα πραγματοποιηθεί στις 29 Απριλίου 2021 στη Νυρεμβέργη. Το συνέδριο διοργανώνεται από τη Γερμανική Διεύθυνση Οικογενειακών Παροχών της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Απασχόλησης με τη συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Πλατφόρμας Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ESIP).

Το συνέδριο έχει ως στόχο να παρουσιάσει και να συζητήσει την τρέχουσα κατάσταση της έρευνας και της πρόληψης για την παιδική φτώχεια σε όλη την Ευρώπη και να δώσει έμπνευση για μελλοντικές προσεγγίσεις για την καταπολέμηση της παιδικής φτώχειας. Βασικό κομμάτι του Συνεδρίου είναι η παρουσίαση έργων καλής πρακτικής. Στο πλαίσιο αυτό, το Δίκτυο συμμετέχει με την καλή πρακτική του «Κέντρο για το Παιδί», το οποίο συμπεριλαμβάνεται στο εγχειρίδιο καλής πρακτικής του προγράμματος FEAD/ΤΕΒΑ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Λόγω της πανδημίας COVID-19, το συνέδριο έχει προγραμματιστεί ως υβριδική εκδήλωση – η συμμετοχή θα είναι δια ζώσης και στο διαδίκτυο. Στο Συνέδριο θα συμμετέχουν ως ομιλητές εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Γερμανικής Κυβέρνησης και άλλων ευρωπαϊκών φορέων. Μπορείτε να δείτε τους ομιλητές και να κάνετε εγγραφή για να παρακολουθήσετε την εκδήλωση στον σύνδεσμο:
https://familienkasse-eu-congress.de/frontend/index.php?folder_id=3826&page_id=

Το πρόγραμμα του συνεδρίου βρίσκεται διαθέσιμο εδώ.

Μπορείτε να δείτε όλες τις παρουσιάσεις εδώ:
https://familienkasse-eu-congress.de/frontend/index.php?folder_id=3827&page_id

και την παρουσίαση που έκανε η Αλεξία Καραπατσιά εκ μέρους του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού:
https://familienkasse-eu-congress.de/custom/media/FACP2021/presentations/Karapatsia_Center_for_the_Child.pdf