Δημιουργικά εργαστήρια Ιουνίου | Απολογισμός | Κέντρο για το Παιδί- Πολυδύναμο Κέντρο Πατησίων | Ιούνιος 2018

Το ¨Κέντρο για το Παιδί¨
υποδέχτηκε τον πρώτο μήνα του Καλοκαιριού,
στο Πολυδύναμο Κέντρο Πατησίων,
με πολλές δραστηριότητες και εκπαιδευτικά εργαστήρια.

Tavli Summer Crafts Origami1
Οι μικροί φίλοι του Κέντρου για το Παιδί συμμετείχαν δυναμικά,
στο εργαστήριο Origami όπου για πρώτη φορά δημιούργησαν με χαρτί μικρογραφίες αντρικών και γυναικείων ρούχων και μεγάλες πολύχρωμες πεταλούδες. Ο συνεργάτης του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού και “δεξιοτέχνης” στο Origami, Javad Heidari αναφέρει πως ήταν «πραγματικά μια εξαιρετική εμπειρία με τα παιδιά! Είναι εκπληκτικό και συναρπαστικό όταν προσπαθούν να ακολουθήσουν τους κανόνες για να φτάσουν στο στόχο. Ελπίζω να ακολουθήσουν τους κανόνες της ευτυχίας στη ζωή τους».
Τα παιδιά του Κέντρου για το Παιδί συμμετείχαν επίσης στο 1ο τουρνουά Σκάκι στις 8 Ιουνίου, ενώ την Τρίτη 26 Ιουνίου συναντήθηκαν ξανά στο 2ο τουρνουά για να δώσουν τη ¨ρεβάνς¨ και να αναδείξουν τον ¨Πρωταθλητή¨ ενώ όλοι οι συμμετέχοντες έλαβαν βεβαίωση συμμετοχής. Στο τέλος του παιχνιδιού οι μάχιμοι παίκτες ζήτησαν μία ακόμη ευκαιρία για αναμέτρηση στο σκάκι.
Ο μήνας έκλεισε με το εργαστήριο καλοκαιρινών κατασκευών, στις 29 Ιουνίου, όπου τα παιδιά μεταφέρθηκαν νοερά σε θάλασσες και νησιά δουλεύοντας με άμμο, κοχύλια και χρώματα και κατασκευάζοντας νησιώτικους ανεμόμυλους και χαρούμενους βυθούς θαλάσσης από ανακυκλώσιμα υλικά.