Δύο δια ζώσης εκπαιδευτικές δράσεις τον Μάρτη με την Ελένη Σβορώνου!

Ήρθε η ώρα να βρεθούμε πάλι πρόσωπο με πρόσωπο!

Μετά τα δύο διαδικτυακά εκπαιδευτικά εργαστήρια της Ελένης Σβορώνου τον Φεβρουάριο, το Πάρκο Τρίτση, και συγκεκριμένα η Οθωνική Αυλή, θα είναι το μέρος που θα συναντηθούμε ξανά για να συνεχίσουμε τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα!

Έχουν προγραμματιστεί οι εξής δράσεις:

Το αλφαβητάρι της φύσης!

Σάββατο 5/3
Στο εργαστήριο αυτό θα αξιοποιήσουµε το βιβλίο Αλφαβητάρι της Ζωής** που είναι γραµµένο σε τρεις γλώσσες: ελληνικά, αραβικά και φαρσί, στον φυσικό του χώρο ανάγνωσης: στη φύση! Οι δραστηριότητες που θα κάνουμε είναι έτσι σχεδιασμένες ώστε να εφαρμόζονται και στην αυλή του σχολείου ή στο παρκάκι της γειτονιάς. Αλλά η εμπειρία του Πάρκου θα είναι μοναδική.

Σημαντικές Πληροφορίες:

Ώρα:12:00

Διάρκεια:90′

Σημείο: Oθωνική Αυλή

Απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς και προσφέρεται άνευ κόστους

Μέγιστος αριθµός συµµετεχόντων: 20

Φόρμα εγγραφής

Πράσινοι ντετέκτιβ: κωδικός φύση!

Σάββατο 12/3

Ελάτε να παίξουµε και να λύσουµε το µυστήριο της φύσης στο Πάρκο Τρίτση! Ένα γράµµα χάθηκε από το Αλφαβητάρι της Ζωής*! Γονείς και παιδιά πρέπει να συνεργαστείτε και να βρείτε το χαµένο γράµµα. Ποιός το έκλεψε; Τι κίνητρο είχε; Τι άλλοθι µπορεί να χρησιµοποίησε; Οι λύσεις είναι γύρω µας. Αρκεί να έχουµε µάτια να τις δούµε!

Σημαντικές Πληροφορίες:

Ώρα:12:00

Διάρκεια:90′

Σημείο: Oθωνική Αυλή

Απευθύνεται σε γονείς και παιδιά σχολικής ηλικίας έως Στ’ δηµοτικού

Μέγιστος αριθµός συµµετεχόντων: 20

Κόστος συµµετοχής παιδιά: 2 ευρώ / ενήλικες: 4 ευρώ / οικογένεια: 8 ευρώ

Φόρμα εγγραφής

Για περισσότερες δράσεις στο Πάρκο Τρίτση, δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα Μαρτίου.

*Για τα παραπάνω εργαστήρια θα χρειαστεί να φέρετε ένα σηµειωµατάριο, ένα µολύβι, το παγουρίνο µε το νερό σας και, αν έχετε, µεγεθυντικό φακό και κιάλια…Έτοιµο το σακίδιο του ντεντέκτιβ!

**Το βιβλίο «Το Αλφαβητάρι της Ζωής» της Ε. Σβορώνου σε εικονογράφηση Β. Χατζηρβασάνη, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καλειδοσκόπιο. Θα διατεθεί δωρεάν σε όσους συµµετάσχουν στο εργαστήριο. Το βιβλίο συνοδεύεται από δραστηριότητες και αφίσα.