Εγχειρίδιο ερευνητικού προγράμματος σύγχρονου χορού Further the movement

Το “Further the Μovement” είναι ένα ερευνητικό πρόγραμμα σύγχρονου χορού που πραγματοποιείται από το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού σε συνεργασία με την ανώτερη επαγγελματική σχολή χορού “ΑΚΤΙΝΑ”, υπό την αιγίδα και με την επιχορήγηση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Σκοπός του προγράμματος είναι ο εμπλουτισμός της ελληνικής χορογραφικής δημιουργίας  μέσω της έρευνας. Επιχειρεί να δώσει τον χώρο   και το χρόνο σε νέους/ες Έλληνες/ίδες χορευτές/ιες να καλλιεργήσουν και να παρουσιάσουν τη δική τους γλώσσα σύγχρονου χορού. Στη διαδικασία, συμμετέχει ενεργά ομάδα εφήβων και νέων προσφύγων και μεταναστών με στόχο να ενισχυθεί η καλλιτεχνική δημιουργία που στοχεύει στην ευαισθητοποίηση, κοινωνική σύγκλιση και καταπολέμηση προκαταλήψεων.

Στα πλαίσια του προγράμματος δημιουργήθηκε εγχειρίδιο καλής πρακτικής με στόχο την καταγραφή τόσο της ιδέας και των πολλαπλών στοχεύσεων της όσο και το να παρουσιαστεί το οδοιπορικό του Further the Movement από τον εναρκτήριο μήνα της υλοποίησής του μέχρι και την ολοκλήρωσή του με την παρουσίαση της παρούσας καταγραφής.

Το εγχειρίδιο καλής πρακτικής του προγράμματος Further the Movement βρίσκεται διαθέσιμο εδώ.