Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Εμπορίας Ανθρώπων

Η Α21, στα πλαίσια του έργου “Δράσεις Ευαισθητοποίησης για την Εμπορία Ανθρώπων” και το Εφηβικό Δίκτυο του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού, σας προσκαλούν το Σάββατο 30 Ιουλίου 2022,  στην εκδήλωση ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας κατά της Εμπορίας Ανθρωπων. 

Το human trafficking (εμπορία ανθρώπων) είναι η παράνομη διακίνηση των ανθρώπων, κυρίως, για τους σκοπούς της καταναγκαστικής εργασίας και της σεξουαλικής εκμετάλλευσης. Είναι ένα σύστημα στο οποίο οι άνθρωποι αντιμετωπίζονται σαν εμπορεύματα που πωλούνται,αγοράζονται και εξαναγκάζονται να δουλεύουν παρά τη θέλησή τους, με ελάχιστη ή και καθόλου αμοιβή, κάτω από απειλές, σωματική και ψυχολογική βία. Το trafficking συμβαίνει στις περισσότερες ελληνικές πόλεις και χωριά, σήμερα! Σήμερα υπάρχουν περισσότεροι άνθρωποι από ποτέ που ζουν υπό συνθήκες εκμετάλλευσης. Σε 40 εκατομμύρια υπολογίζονται οι άνθρωποι που ζουν σε συνθήκες σύγχρονης δουλείας (Global Estimates of Modern Slavery, 2017). 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Impact Hub Athens (Καραϊσκάκη 28, Αθήνα).  

Στις 5 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί βιωματικό εργαστήριο σε άτομα ηλικίας 13-24 ετών σχετικά με την ενημέρωση και ενεργοποίηση σε θέματα που αφορούν την πρόληψη και εξάλειψη της εμπορίας των ανθρώπων. 

Στις 6 μ.μ. θα γίνει η προβολη του νέου Global Broadcast της Α21 διάρκειας μιας ώρας. Το Global Broadcast είναι ένα ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ, απευθύνεται σε όλους και έχει στόχο να βοηθήσει το κοινό: 

  • να αναγνωρίζει συνήθεις μεθόδους που χρησιμοποιούν οι διακινητές για να ελέγξουν τα θύματά τους,
  • να αναγνωρίζει πιθανές ενδείξεις από μορφές εμπορίας ανθρώπων που μπορεί να συναντήσει στην περιοχή του, 
  • να αναφέρει τις υποψίες του στη Γραμμή για την Εμπορία Ανθρώπων της χώρας, και 
  • να γίνει μέρος της λύσης για την εξάλειψη της εμπορίας ανθρώπων παντού, για πάντα. 

Παρακαλούμε όσες και όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις, να συμπληρώσουν την φόρμα εγγραφής στον παρακάτω σύνδεσμο: https://forms.gle/87gLkCMKVAvajay8A 

 Μπορείτε να ενημερώνεστε για την δράση και μέσω της σελίδα της στο Facebookhttps://www.facebook.com/events/515900506956827/?active_tab=discussion

 Σχετικά με την Οργάνωση Α21 

Η Α21 είναι ένας διεθνής μη κερδοσκοπικός, μη κυβερνητικός οργανισμός με όραμα την κατάργηση της σύγχρονης δουλείας παντού, για πάντα. Η Α21 ιδρύθηκε το 2008 στη Θεσσαλονίκη και αυτή τη στιγμή δραστηριοποιείται σε 19 γραφεία σε 14 χώρες του κόσμου. Η στρατηγική της Α21 για την καταπολέμηση του φαινομένου της εμπορίας ανθρώπων επικεντρώνεται σε τρεις βασικούς τομείς δράσης:  

Ενημέρωση των πολιτών και των ευάλωτων ομάδων και μείωση της ζήτησης. Η Α21 δίνει έμφαση στην πρόληψη και την ενημέρωση μέσω εκδηλώσεων, παρουσιάσεων και προγραμμάτων εκπαίδευσης, προς τη νέα γενιά, τους επαγγελματίες, το ευρύ κοινό, καθώς και τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. 

Ταυτοποίηση διασωθέντων θυμάτων και απόδοση δικαιοσύνης. Η Α21 συνεργάζεται στενά με τις αρχές για την υποστήριξη ερευνών που στοχεύουν στον εντοπισμό και την ταυτοποίηση θυμάτων, μέσω της τηλεφωνικής Γραμμής Πληροφόρησης για την Εμπορία Ανθρώπων 1109. Παράλληλα, επιδιώκει την ποινική δίωξη των διακινητών και τη νομική εκπροσώπηση των διασωθέντων στις δικαστικές διαδικασίες εξασφαλίζοντας ότι η υπόθεση θα φτάσει στα δικαστήρια. 

Φροντίδα και ενίσχυση των επιζώντων trafficking. Η Α21 μπορεί να προσφέρει σε επιζώντες και επιζήσασες εμπορίας ανθρώπων πρόσβαση σε στέγαση, ιατρική φροντίδα, ψυχοκοινωνική υποστήριξη, κ.α., σύμφωνα με τις εξατομικευμένες τους ανάγκες και με στόχο την επανένταξη στην κοινωνία. Ακόμη, δίνεται η δυνατότητα του επαναπατρισμού. 

Πληροφορίες Εκδήλωσης: 

Ημερομηνία: Σάββατο 30 Ιουλίου 2022
Τοποθεσία: Impact Hub Athens (Καραϊσκάκη 28, Αθήνα)
Ώρα Έναρξης Βιωματικού Εργαστηρίου: 5 μ.μ.
Ώρα Προβολής 
Global Broadcast της Α21: 6 μ.μ.
Είσοδος: Ελεύθερη 

Στοιχεία Επικοινωνίας Διοργανωτών:   

Α21
a21.org/greece
Μαγδαληνή Ζαφειρίου,
Υπεύθυνη Προγραμμάτων Ενημέρωσης
2310 537690 | 6949 120 046
magdalini.z@a21.org 

Εφηβικό Δίκτυο
https://ddp.gr/
Αγγελική Κωνσταντοπούλου,
Υπεύθυνη Εφηβικού Δικτύου
2105148366 

Scheduled Featured ΕΦΗΒΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ