Η Πλανόδια Βιβλιοθήκη του Δικτύου ταξίδεψε στην Αμοργό!

Η Πλανόδια Βιβλιοθήκη του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού ταξίδεψε μέχρι την Αμοργό για τη συμμετοχή της στο BLUESTARINO FESTIVAL 2021. Με αφορμή τον εορτασμό των 20 Χρόνων, η Blue Star Ferries, σε συνεργασία με το Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο «Τα Βιβλία Παίζει» σχεδίασαν και υλοποίησαν το 1ο νομαδικό παιδικό φεστιβάλ στην Ελλάδα.

Σκοπός του BLUESTARINO FESTIVAL 2021 ήταν να δώσει στα παιδιά και τους εφήβους των μικρών νησιών τη δυνατότητα όχι μόνο να κατανοήσουν την σημασία της προστασίας του περιβάλλοντος, αλλά και να έρθουν σε ουσιαστική επαφή με τον πολιτισμό και τις επιστήμες.

Η Πλανόδια Βιβλιοθήκη στήθηκε στα σχολεία της Αμοργού για ένα ολόκληρο Σαββατοκύριακο (09/10/2021 – 10/10/2021) και έδωσε την ευκαιρία στα παιδιά να επισκεφθούν τον συναρπαστικό κόσμο των βιβλίων. Με έμφαση στη ρύπανση της θάλασσας και μέσα από τα βιβλία, τα παιδιά διάβασαν και άκουσαν ιστορίες από τη θάλασσα και τα ζώα που ζουν μέσα σε αυτή, καθώς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν από τη ρύπανση του βυθού. Έφτιαξαν τα δικά τους μουσικά όργανα από ανακυκλώσιμα υλικά με παρέα τη φώκια Φωτούλα, έφτιαξαν αφίσες διαμαρτυρίας, δίνοντας φωνή στη Μεσόγειο που ζητάει βοήθεια για να σωθεί και έγραψαν τα δικά τους μηνύματα στην αυλή του σχολείου τους, για την ανάγκη προστασίας των θαλασσών και των ζώων που κατοικούν σε αυτές. “Ώρα να σώσουμε τη θάλασσα” λοιπόν!

Σας ευχαριστούμε πολύ όλους για τη θερμή υποδοχή, την υπέροχη φιλοξενία και την άψογη διοργάνωση! Εις το επανιδείν!

Η δράση της Πλανόδιας Βιβλιοθήκης πραγματοποιείται με την υποστήριξη του The Hellenic Initiative.