“Αν σας τα τραγουδήσουμε” | Τα δικαιώματά μας γίνονται τραγούδι!

Αν σας τα τραγουδήσουμε | Τα δικαιώματά μας γίνονται τραγούδι

Η πρωτότυπη εκστρατεία του Δικτύου που κάνει
τα δικαιώματα των παιδιών τραγούδι!

Τα δικαιώματα του παιδιού γίνονται τραγούδι από τα ίδια τα παιδιά με τη βοήθεια αγαπημένων καλλιτεχνών, φίλων του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού, όπως ο Άγγελος Αγγέλου, η Φωτεινή Βελεσιώτου, ο Γιώργος Γκώνιας, ο Σπύρος Γραμμένος, ο Φοίβος Δεληβοριάς, ο Νίκος Ζούδιαρης, η Τατιάνα Ζωγράφου, ο Χρήστος Θηβαίος, ο Κώστας Λειβαδάς, ο Αριστείδης Μάραντος, η Σαββέρια Μαργιολά, η Ανδριάνα Μπάμπαλη, ο Δημήτρης Μπασλάμ, η Δάφνη Πανουργιά, η Μαρία Παπαγεωργίου, ο Αντώνης Παπαθεοδούλου, ο Θοδωρής Παπαϊωάννου, ο Κώστας Παρίσσης, ο Σταύρος Σιόλας, ο Μπάμπης Στόκας, η Τζώρτζια, η Νεφέλη Φασούλη, ο Γιώργος Χαρωνίτης, ο Γιώργης Χριστοδούλου, οι Burger Project και οι Dilemma.

To Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού (Δίκτυο), μέσω μιας διαφορετικής εκστρατείας, με τίτλο «Αν σας τα τραγουδήσουμε | Τα δικαιώματά μας γίνονται τραγούδι!», που σκοπό έχει την προώθηση των δικαιωμάτων και την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης σχετικά με αυτά, παρουσιάζει ένα συλλεκτικό βινύλιο με 14 τραγούδια. Οι στίχοι των τραγουδιών είναι εμπνευσμένοι από τη Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού, τους έγραψαν παιδιά από όλη την Ελλάδα και τους μελοποίησαν και τραγουδούν οι παραπάνω αναφερόμενοι καλλιτέχνες.

Το συλλεκτικό βινύλιο κυκλοφορεί σε περιορισμένα αντίτυπα με δέκα διαφορετικές εκδοχές εξωφύλλων που φιλοτέχνησαν, ειδικά για το Δίκτυο, οι Μυρτώ Δεληβοριά, Ίρις Σαμαρτζή, Ντανιέλα Σταματιάδη, Χαρά Μαραντίδου, Αχιλλέας Ραζής, STMTS, Μάρια Μπαχά, Αλέξης Κυριτσόπουλος, Βασίλης Παπατσαρούχας και Παύλος Νικολακόπουλος, αντλώντας έμπνευση από τους στίχους των παιδιών, το όραμα και τις αξίες του μη κερδοσκοπικού σωματείου μας.

Παράλληλα με το βινύλιο, τα 14 τραγούδια κυκλοφορούν ήδη και σε ειδική έκδοση βιβλίου/cd από τις εκδόσεις Μικρή Άρκτος. Αναζητήστε το βιβλίο/cd στα βιβλιοπωλεία ή επικοινωνήστε μαζί μας!

Λίγα λόγια για το «Αν σας τα τραγουδήσουμε»:

Η εκστρατεία «Αν σας τα τραγουδήσουμε | Τα δικαιώματά μας γίνονται τραγούδι!» και η συγκέντρωση των στίχων (*συνολικά συγκεντρώθηκαν 284 στίχοι) ξεκίνησε με τη μορφή διαγωνισμού για παιδιά και έφηβους στο τέλος του 2019, με πρωτοβουλία του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού. Η εκστρατεία αυτή αποτέλεσε τη συνέχεια επιτυχημένου προγράμματος, που σκέφτηκε και υλοποίησε ο βραβευμένος συγγραφέας παιδικών βιβλίων και φίλος του Δικτύου, Αντώνης Παπαθεοδούλου, ο οποίος προβληματισμένος σχετικά με το κατά πόσο εφαρμόζεται στην πράξη η Σύμβαση των Δικαιωμάτων των Παιδιού αναρωτήθηκε “Πώς θα μπορούσαν να γίνουν τα δικαιώματα πιο γνωστά; Μήπως μέσα από ένα τραγούδι; Μήπως αν σας τα τραγουδήσουμε;”

Ένα ειδικό εργαστήριο για τα παιδιά του Δικτύου πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο αυτό, με αποτέλεσμα τη σύνθεση στίχων για το δικαίωμα στον ελεύθερο χρόνο (άρθρο 31) και το δικαίωμα στην οικογενειακή ζωή (άρθρο 9), τη μελοποίηση των οποίων ανέλαβε ο Φοίβος Δεληβοριάς. Η επιτυχία του προγράμματος δημιούργησε τον ορίζοντα του πανελλήνιου διαγωνισμού στιχουργικής και την παραγωγή των 14 τραγουδιών.

Σε καλούμε να βοηθήσεις και εσύ σε αυτήν την πρωτότυπη παραγωγή του Δικτύου και να συμβάλεις έτσι δυναμικά στη διάδοση των δικαιωμάτων όλων των παιδιών! Για την επιτυχία της έκδοσης του πρώτου βινυλίου με θέμα τα δικαιώματα του παιδιού και συν-δημιουργούς παιδιά και καλλιτέχνες που δεν σταματούν ποτέ να ονειρεύονται, σε χρειαζόμαστε! Εγκαινιάζουμε την πρώτη εκστρατεία συλλογικής υποστήριξης του έργου, με σκοπό να έρθουμε πιο κοντά στους ανθρώπους του Δικτύου, το θεμέλιο κάθε μας δράσης, κάνοντάς τους κομμάτι αυτής της χωρίς προηγούμενο πρωτοβουλίας.

Με τη δωρεά σου συμβάλλεις στην κάλυψη των εξόδων έκδοσης του βινυλίου και κατά συνέπεια συμμετέχεις στην προώθηση και διάδοση των δικαιωμάτων του παιδιού.

Η κάθε συμμετοχή έχει μεγάλη αξία και αντίκρισμα στη ζωή και τα δικαιώματα των παιδιών.

#ΕνισχυσεΜας #make_it_real #ddp #national_music_competition #songwriting

Τελευταία Νέα