Καλοκαιρινό πρόγραμμα | Κέντρο για το Παιδί- Πολυδύναμο Δημοτικό Ιατρείο Πατησίων | Ιούλιος- Αύγουστος 2019

«Πρόγραμμα Μαθησιακής Υποστήριξης Παιδιών με Μαθησιακές Δυσκολίες»

Αυτό τον Ιούλιο η ειδική παιδαγωγός του Κέντρου για το Παιδί θα παρέχει ατομικά προγράμματα παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή και ώρα 14:00 – 18:00 κατόπιν προσωπικής ενημέρωσης και συνάντησης με τον γονέα.

Η μαθησιακή υποστήριξη θα συνεχιστεί κανονικά από τον Σεπτέμβριο.

*Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος.

 

«Σχολική Ετοιμότητα – Προετοιμάζοντας το παιδί για το Δημοτικό σχολείο»

Όλες τις Τρίτες του Ιουλίου (2, 9, 16, 23 και 30) και ώρα 14:00 – 16:00, το Κέντρο για το Παιδί θα υλοποιήσει ομάδες παιδιών νηπιακής ηλικίας (έως 6 χρόνων) που πρόκειται να φοιτήσουν την ερχόμενη σχολική χρονιά στην Α΄ τάξη του Δημοτικού Σχολείου. Οι ομάδες αυτές έχουν ως στόχο να εισάγουν το παιδί σε λογικομαθηματικές έννοιες και δραστηριότητες ανάπτυξης βασικών γλωσσικών δεξιοτήτων, οργάνωσης του μαθητή, προσανατολισμού, εξάσκησης της μνήμης και των κοινωνικών του δεξιοτήτων.

* Ο αριθμός των θέσεων  είναι περιορισμένος.

 

«Σχολική Ετοιμότητα – Προετοιμάζοντας το παιδί για το Γυμνάσιο»

Όλες τις Πέμπτες του Ιουλίου (4, 11, 18, 25) και ώρα 14:00 – 16:00, το Κέντρο για το Παιδί θα υλοποιήσει ομάδες παιδιών που ολοκλήρωσαν την Στ΄ τάξη του Δημοτικού και επρόκειτο να μεταβούν στο Γυμνάσιο. Στις Ομάδες αυτές θα προετοιμαστούμε στα θεωρητικά μαθήματα του Γυμνασίου, Νεοελληνική Γλώσσα και Έκθεση, Νεοελληνικά Κείμενα, Ιστορία και κυρίως στην έκφραση και ανάπτυξη του γραπτού και του προφορικού λόγου.

* Ο αριθμός των θέσεων  είναι περιορισμένος.

 

«Ελάτε να μιλήσουμε Αγγλικά»

Η παιδαγωγός του Κέντρου για το Παιδί παραδίδει μαθήματα Αγγλικών σε παιδιά ηλικίας 6 – 10 χρόνων ξεφεύγοντας από τον παραδοσιακό τρόπο διδασκαλίας. Στα μαθήματα αυτά τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τα Αγγλικά μέσα από διαδραστικές και βιωματικές δραστηριότητες κάνοντας τη μάθηση ευχάριστη και διασκεδαστική.

Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται όλες τις Τρίτες και Πέμπτες του Ιουλίου από τις 17:30 – 18:30.

Τα τμήματα Αγγλικών θα συνεχιστούν κανονικά από τον Σεπτέμβριο.

*Ο αριθμός των θέσεων θα είναι περιορισμένος.

 

«Τα Παιδιά που μένουν στη Πόλη αγαπούν το Σινεμά» –  Προβολές ταινιών

  • Ιούλιος:

Την Παρασκευή 26 Ιουλίου και ώρα 14:00 – 16:30 το Κέντρο για το Παιδί μετατρέπεται σε αίθουσα σινεμά και προβάλει αγαπημένη ταινία των μικρών του φίλων 7 – 11 χρόνων. Θα ακολουθήσει συζήτηση και  ανταλλαγή απόψεων και εντυπώσεων.

  • Αύγουστος:

Την Πέμπτη 8 Αυγούστου και ώρα 14:00 – 16:30 το Κέντρο για το Παιδί μετατρέπεται και πάλι σε αίθουσα σινεμά και προβάλει αγαπημένη ταινία των λίγο μεγαλύτερών του φίλων 12 – 15 χρόνων. Θα ακολουθήσει συζήτηση και  ανταλλαγή απόψεων και εντυπώσεων.

 

Εργαστήριο Φιλαναγνωσίας – ‘’Έζησαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα’’!!!

Στο εργαστήριο αυτό τα παιδιά έρχονται σε επαφή με το παιδικό βιβλίο, μαθαίνουν νέους συγγραφείς και εικονογράφους, γνωρίζουν νέους ήρωες και τις περιπέτειες τους, συμμετέχουν σε δημιουργικές δραστηριότητες και κινητικά παιχνίδια βασισμένα στο εκάστοτε παραμύθι, ανοίγοντας έτσι τις πύλες της φαντασίας τους και λαμβάνοντας το πιο αισιόδοξο μήνυμα που μπορεί να πάρει ένα παιδί ‘’Έζησαν κι αυτοί καλά και εμείς καλύτερα’’!!!

Δευτέρα 5 Αυγούστου και ώρα 14:00 – 15:30

 

Ενημερωτικό Σεμινάριο – Ομαλή Μετάβαση Παιδιού στις Βαθμίδες    Εκπαίδευσης

  • Από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό:

Ψυχολόγος και Κοινωνικός Λειτουργός του Κέντρου για το Παιδί διοργανώνουν Βιωματικό Σεμινάριο για γονείς παιδιών έως 6 χρόνων με θέμα την Ομαλή Μετάβαση από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό. Το περιεχόμενο του σεμιναρίου θα αφορά στη διαδικασία ομαλής μετάβασης παιδιών νηπιακής ηλικίας στο οργανωμένο πλαίσιο του Δημοτικού Σχολείου και το πώς οι γονείς/κηδεμόνες μπορούν να συμβάλλουν στην ομαλή επίτευξη αυτής της διαδικασίας.

Πέμπτη 11 Ιουλίου και ώρα 14:30 – 16:00

Το δεύτερο Μέρος της Δράσης θα λάβει χώρα τον Σεπτέμβριο.

  • Από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο:

Ψυχολόγος και Κοινωνικός Λειτουργός του Κέντρου για το Παιδί διοργανώνουν Βιωματικό Σεμινάριο για γονείς παιδιών 11 – 12 χρόνων με θέμα την Ομαλή Μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο. Το περιεχόμενο του σεμιναρίου θα αφορά στην ολοκληρωμένη και αποτελεσματική προετοιμασία των παιδιών που φοίτησαν στην Στ΄ Δημοτικού και επρόκειτο να μεταβούν στο Γυμνάσιο, καθώς και την ευαισθητοποίηση και την κατανόηση όλων των πτυχών της μετάβασης αυτής, που περιλαμβάνει το πέρασμα από την παιδική ηλικία στην εφηβεία.

Παρασκευή 12 Ιουλίου και ώρα 14:30 – 16:00                                                           

Το δεύτερο Μέρος της Δράσης θα λάβει χώρα τον Σεπτέμβριο.

 

Όλες οι Δράσεις θα πραγματοποιηθούν στο ¨Πολυδύναμο Δημοτικό Ιατρείο Πατησίων¨ Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής Καθημερινά 8 π.μ. – 7 μ.μ. Σαρανταπόρου 4, Άνω Πατήσια Τηλ. 210 2015510 – 11 (εσ. 118 & 126)