Λογοτεχνικά βιβλία Αναγνώστη 2021

To Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού συμμετέχει ενεργά στα φετινά βραβεία του Αναγνώστη και συγκεκριμένα στην κριτική επιτροπή στην κατηγορία «παιδικό βιβλίο».

Προωθούμε την πρόσβαση και επαφή με το βιβλίο και τη φιλαναγνωσία!

Μέσα από το βιβλίο υπερασπιζόμαστε πολλά διαφορετικά δικαιώματα του παιδιού, όπως το δικαίωμα στην πληροφόρηση, την εκπαίδευση, τον ελεύθερο χρόνο, την ψυχαγωγία και την πνευματική ανάπτυξη.

Το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού δίνει ιδιαίτερο βάρος στην παιδική λογοτεχνία μέσα από διαρκείς συνεργασίες με το χώρο του βιβλίου  -συγγραφείς, εικονογράφους και εκδότες- δύο σταθερά προγράμματα με κεντρικό θέμα το βιβλίο -Εργαστήρι Πολιτισμού και Πλανόδια Βιβλιοθήκη- και την ίδια τη βιβλιοθήκη του οργανισμού να αριθμεί πάνω από 8.000 τίτλους παιδικών βιβλίων -ελληνικών, ξενόγλωσσων και δίγλωσσων.

Οι νικητές θα ανακοινωθούν σε τελετή που θα γίνει διαδικτυακά και θα μπορούν να την παρακολουθήσουν όλοι σε απευθείας μετάδοση την Τετάρτη 23 Ιουνίου 8μμ.

Την ίδια ημέρα θα βραβευτούν: ο τιμώμενος με το Μεγάλο Βραβείο για το σύνολο του έργου του και ο συγγραφέας στον οποίο θα απονεμηθεί το Βραβείο Νίκου Θέμελη.

Περισσότερες πληροφορίες:https://www.oanagnostis.gr/oi-listes-gia-ta-vraveia-anagnosti-2021/

Δείτε αναλυτικά τις υποψηφιότητες:
https://bit.ly/3gSEKcU

Δείτε την εκδήλωση:
https://www.facebook.com/oanagnostis.gr
https://www.facebook.com/evripidis.books/
Στο youtube και στη διεύθυνση https://youtu.be/99F-JHeWNa8

*Η εκδήλωση θα αναμεταδοθεί και από την σελίδα facebook του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού.