Μαθαίνουμε “Το Αλφαβητάρι της Ζωής”

Η φύση ήταν το καταφύγιό μας στην εποχή του lockdown. Στη φύση όμως κρύβεται και το μυστικό της ζωής. Ένα μυστικό που πρέπει να μάθουμε για να εξασφαλίσουμε την ποθούμενη ισορροπία ανάμεσα στην προστασία του περιβάλλοντος και την ανάπτυξη. Η εκπαίδευση εκτός των τειχών του σχολείου κρύβεται και στη φύση. Το δικαίωμα σε καθαρό περιβάλλον, σε ψυχική υγεία, σε ισορροπημένη συναισθηματική ανάπτυξη και σε ποιοτική, βιωματική εκπαίδευση περνάει μέσα από τη φύση.

Την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου17:00-18:30, τα παιδιά μπορούν να γνωρίσουν το βιβλίο «Αλφαβητάρι της Ζωής» και να δοκιμάσουν τις δραστηριότητες που μπορούν να χαρούν εκτός αλλά και εντός τάξης. Το «Αλφαβητάρι της Ζωής», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καλειδοσκόπιο, είναι εμπνευσμένο από τα θαύματα που συντελούνται στη φύση.

Το δικαίωμα για ένα καθαρό φυσικό περιβάλλον είναι αλληλένδετο με αυτό της ζωής που αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα κάθε παιδιού. Το λεύκωμα λοιπόν αυτό υποστηρίζει τη διαμόρφωση στάσεων για θέματα που απαιτούν τη συμμετοχή όλων μας. Ο έμμετρος λόγος της Ελένης Σβορώνου και η απόδοσή του σε επιπλέον γλώσσες (πέραν των ελληνικών, φαρσί και αραβικά), όχι μόνο αποτυπώνει τη συνεργασία και τη συνύπαρξη των διαφορετικών συστημάτων (γλωσσικών, πολιτισμικών, φυσικών), που ζουν και δημιουργούν στον πλανήτη Γη, αλλά ευαισθητοποιεί με έναν λυρικό τρόπο τους αναγνώστες για το θέμα του σεβασμού και της προστασίας της φύσης. Το βιβλίο συνοδεύεται από δραστηριότητες και αφίσα και θα διατεθεί στους ενδιαφερόμενους που θα συμμετέχουν στο εργαστήριο αυτό.

* Για εγγραφή πατήστε εδώ.
* Διάρκεια: 90′.