Μικροί Δημοσιογράφοι | Εργαστήρι Πολιτισμού

Η δημιουργική ομάδα «Μικροί Δημοσιογράφοι» επισκέφθηκε την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020 το Εργαστήρι Πολιτισμού, που έκλεινε τα 8 χρόνια λειτουργίας και γιόρταζε τα γενέθλιά του με μία παράσταση των κουκλοπαιχτριών, Λιζέτα Ζιάκου και Σοφία Λουκά, εμπνευσμένη από το παραμύθι των αδερφών Grimm «Ο Πρίγκιπας Βάτραχος». Η ιστορία πραγματεύεται θέματα όπως η αποδοχή του εαυτού μας, ο σεβασμός στη διαφορετικότητα, η ευτυχία μέσα από την ευγένεια και την αγάπη. Για όσους-ες επιθυμούν να την απολαύσουν, η παράσταση-κουκλοθέατρο διατίθεται στη σελίδα του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού στο Facebook.

Η ομάδα υλοποιείται κάθε Πέμπτη 17.00- 18.30 στο Εργαστήρι Πολιτισμού από την εθελόντρια Εύη Πινέλλη.

Συνοπτική παρουσίαση και κριτική της παράστασης:

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένας βάτραχος που τον έλεγαν Sir Froggy. Αυτός ξεκίνησε ένα μεγάλο ταξίδι. Στο δρόμο συνάντησε δύο κορίτσια, μία πάπια, ένα πουλί και μία αρκούδα. Αυτός όμως ονειρευόταν να βρει μία πριγκίπισσα, να του δώσει ένα φιλί και να γίνει πρίγκιπας. Η παράσταση-κουκλοθέατρο μου άρεσε πάρα πολύ. Ξεχώρισα την πρώτη σκηνή, όπου ο βάτραχος ήταν λυπημένος και την τελευταία σκηνή, όπου εμφανίστηκε η πριγκίπισσα. Θα τη βαθμολογούσα με 9 και θα πρότεινα να τη δείτε οπωσδήποτε!

Ιωάννα

Ο βάτραχος  Sir Froggy ονειρεύεται να βρει μία πριγκίπισσα. Θέλει να τον αγαπήσει, να τον φιλήσει και να γίνει πρίγκιπας. Μόνο τότε θα είναι ευτυχισμένος! Η παράσταση-κουκλοθέατρο μου άρεσε, γιατί στο τέλος ο βάτραχος έγινε πρίγκιπας και η πριγκίπισσα βατραχίνα. Θα έβαζα το βαθμό 7 και προτείνω να τη δουν όλοι!

Νάντια