Πρόγραμμα «Κέντρο για το Παιδί» & Ομάδας Παροχής Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης Ληπτών ΚΕΑ και ΤΕΒΑ | ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ- ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2019

 «Πρόγραμμα Μαθησιακής Υποστήριξης»

Όπως και πέρυσι έτσι και φέτος παρέχουμε στους μαθητές του Δημοτικού καθώς και στα παιδιά Ά ,Β’ και Γ’ Γυμνασίου ομάδες μαθησιακής υποστήριξης καθώς και ομάδες προετοιμασίας για την επόμενη τάξη. Στις ομάδες αυτές δουλεύουμε υποστηρικτικά την ύλη του σχολείου και τα μαθήματα της επόμενης ημέρας.  Οι ομάδες πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη και Πέμπτη, ώρα 13:00 -16:00 στο Κέντρο για το Παιδί.

 «Ατομική υποστήριξη παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες»

Για την φετινή χρονιά το Κέντρο για το Παιδί θα παρέχει ατομικά προγράμματα παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες κατόπιν ενημέρωσης και συνάντησης με τον γονέα.

*Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος.

«Συναντήσεις με γονείς και κηδεμόνες»

Το Κέντρο για το Παιδί προγραμματίζει μια φορά τον μήνα συναντήσεις με τους γονείς και κηδεμόνες προκειμένου να ενημερωθούν για την πρόοδο των παιδιών όσον αφορά στη συμμετοχή τους στις ομάδες μαθησιακής υποστήριξης είτε σε άλλες εκπαιδευτικές ομάδες στις οποίες λαμβάνουν μέρος.

*Η ενημέρωση θα γίνεται από τις παιδαγωγούς-εκπαιδευτικούς του Κέντρου για το Παιδί.  

«Εισαγωγή στην εκμάθηση Αγγλικών»

Το Κέντρο για το παιδί παραδίδει μαθήματα Αγγλικών ξεφεύγοντας από τον παραδοσιακό τρόπο διδασκαλίας. Στα μαθήματα  αυτά τα παιδιά έρχονται σε επαφή με την ξένη γλώσσα μέσα από διαδραστικές και βιωματικές δραστηριότητες κάνοντας τη διαδικασία μάθησης ευχάριστη και διασκεδαστική. Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται  σε δύο ξεχωριστές ομάδες κάθε Τρίτη και Πέμπτη 17:00 -19:00.

*Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος και απευθύνεται σε παιδιά και εφήβους με ελάχιστη έως και μέτρια γνώση της Αγγλικής γλώσσας.  

 «Εκπαιδευτικές Εκδρομές και Επισκέψεις»

Κατά τη διάρκεια της φετινής σχολικής χρονιάς θα οργανωθούν και θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικές εκδρομές και επισκέψεις σε μουσεία και θεατρικές παραστάσεις. Για συμμετοχή δηλώσεις στο Κέντρο για το Παιδί.

*Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος.

ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

«Ταξιδεύοντας στο διάστημα»

Στο εργαστήρι αυτό που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6-9 ετών, αυτά έρχονται σε επαφή με τη δημιουργία του σύμπαντος και των πλανητών μέσα από μία διαδραστική αφήγηση, μαθαίνουν τους πλανήτες και τις κινήσεις τους στον γαλαξία μέσα από κινητικές δραστηριότητες και παιχνίδια, ενώ κατασκευάζουν και τα ίδια το δικό τους απέραντο διάστημα.

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί τον μήνα Δεκέμβριο και ώρα 14:00-16:00.

 «Μικροί επιστήμονες»

Το Κέντρο για το Παιδί  μεταμορφώνεται σ’ ένα πειραματικό εργαστήρι στις 18 Οκτωβρίου και ώρα 14:30-16:00 παρέα με τους μικρούς του εφευρέτες! Στο εργαστήρι αυτό τα παιδιά με τη βοήθεια των παιδαγωγών, διεξάγουν απλά και ενδιαφέροντα πειράματα προκειμένου να κατανοήσουν καλύτερα βασικές έννοιες του μαθήματος της Φυσικής που διδάσκονται στο σχολείο.

*Απευθύνεται σε παιδιά Πέμπτης και Έκτης Δημοτικού.

«Προβολές ταινιών και κινουμένων σχεδίων – Οι Τετάρτες μας μυρίζουν ποπ κορν!!!»

Κατά το διάστημα Σεπτέμβριο – Δεκέμβριο, το Κέντρο για το Παιδί θα υποδέχεται τις Τετάρτες τους μικρούς του φίλους σε προβολές  αγαπημένων παιδικών ταινιών και κινουμένων σχεδίων πλαισιωμένες  από όμορφες συζητήσεις για ανταλλαγή εντυπώσεων.

«Φιλαναγνωσία»

Στα νέα εργαστήρια φιλαναγνωσίας τα παιδιά έρχονται σε επαφή με το παιδικό βιβλίο, μαθαίνουν νέους συγγραφείς και εικονογράφους, γνωρίζουν νέους ήρωες και τις περιπέτειες τους, συμμετέχουν σε δημιουργικές δραστηριότητες και κινητικά παιχνίδια βασισμένα στο εκάστοτε παραμύθι, ανοίγοντας έτσι τις πύλες της φαντασίας τους και λαμβάνοντας το πιο αισιόδοξο μήνυμα που μπορεί να πάρει ένα παιδί, αυτό του ….

‘’Έζησαν κι αυτοί καλά και εμείς καλύτερα’’!!!

«Εργαστήριο Crafts & Arts»

Τα υλικά γύρω μας είναι αμέτρητα και αρκεί να τα κοιτάξουμε λίγο καλύτερα για να διαπιστώσουμε ότι μπορούν να μεταμορφωθούν σε πρωτότυπες χρηστικές και δημιουργικές κατασκευές. Το «Κέντρο για το Παιδί» από το μήνα Νοέμβρη διοργανώνει ομάδες για παιδιά προ-νηπιακής και νηπιακής ηλικίας με σκοπό να έρθουν σε επαφή με διάφορα απλά υλικά και να δημιουργήσουν όμορφες κατασκευές μαθαίνοντας πως όλα μπορούν να αξιοποιηθούν και να μετατραπούν σε μικρά έργα τέχνης.

*Ο αριθμός των θέσεων θα είναι περιορισμένος.

 

«Διατροφή και κανόνες υγιεινής»

To Κέντρο για το Παιδί σας προσκαλεί τον Οκτώβριο στο εργαστήριο με θέμα τη διατροφή και την υγιεινή. Ελάτε να χτίσουμε παρέα την Διατροφική Πυραμίδα, να μάθουμε για τη σημασία της υγιεινής διατροφής στη ζωή μας και μέσα από αφήγηση παραμυθιών και διαδραστικές ασκήσεις να υιοθετήσουμε ευχάριστα βασικούς κανόνες υγιεινής διατροφής

«Πράξεις στο κύκλο»

Το Κέντρο για το Παιδί προσκαλεί παιδιά Α’-Δ’ Δημοτικού στις 8 Νοέμβρη και ώρα 14:30-16:00 με σκοπό να μάθουμε με εύκολο και διασκεδαστικό τρόπο αριθμητικές πράξεις  με τη βοήθεια ενός πολύχρωμου τάπητα.

«Χριστουγεννιάτικο workshop»

Υποδεχόμαστε τα φετινά Χριστούγεννα  με πρωτότυπες και δημιουργικές κατασκευές. Μαζί με τα παιδιά φοράμε τη γιορτινή μας διάθεση και πειραματιζόμαστε με απλά υλικά φτιάχνοντας χριστουγεννιάτικα στολίδια και στέλνοντας γράμμα στον Αη Βασίλη.

ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙ

 

Ελάτε να γλυκάνουμε τη νέα Σχολική Χρονιά – «Εργαστήριο Ζαχαροπλαστικής με γονείς και παιδιά»

Οι γονείς με τους μικρούς  βοηθούς τους ενώνουν τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν απλές και γλυκιές συνταγές. Στο εργαστήριο αυτό τόσο οι γονείς όσο και τα παιδιά μαθαίνουν να συνεργάζονται, να εκτελούν βήμα-βήμα μια συνταγή ζαχαροπλαστικής και να περάσουν ποιοτικό χρόνο μαζί.

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου και ώρα 15:00-17:00 στην Οικία της Θεοτοκόπουλου.

Για δήλωση συμμετοχής μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα από τις 08:00 – 19:00

*Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος.

 

«Εργαστήριο Κηπουρικής»

Το Κέντρο για το Παιδί αυτό τον Οκτώβρη διοργανώνει εργαστήριο κηπουρικής στην Οικία της Θεοτοκόπουλου. Μέσα από το εργαστήριο αυτό αποσκοπούμε τόσο στην επαφή των παιδιών με την φύση όσο και στην καλλιέργεια της συνεργασίας με τους γονείς τους.

 

«Ομάδες Γονέων»

Όλες τις Τετάρτες του έτους από τις 11 Σεπτέμβρη και ώρα 16:30 – 18:00, η Ομάδα Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης του Δικτύου θα λειτουργεί Κύκλο Συναντήσεων Ομάδων Γονέων. Το Πρόγραμμα ανακοινώνεται.   

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

 

«Υποδεχόμαστε τα Χριστούγεννα»

Με γιορτινό κλίμα το «Κέντρο για το Παιδί» σας προσκαλεί να υποδεχτούμε τα Χριστούγεννα στολίζοντας τον χώρο του μας με κέφι, χριστουγεννιάτικες κατασκευές και γιορτινές μελωδίες.

13 Δεκεμβρίου 2019 – 17:00-19:00

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ

 

Η επιστημονική ομάδα του ¨Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού¨ και ο Δήμος Αθηναίων διοργανώνουν κάθε Δευτέρα και ώρες 16:30 – 18:00 αυτοτελή εκπαιδευτικά σεμινάρια για ενήλικες στην Οικία της Θεοτοκόπουλου, με προτεραιότητα τους λήπτες ΚΕΑ και ΤΕΒΑ Δήμου Αθηναίων αλλά και όλους τους Δημότες. Το Πρόγραμμα ανακοινώνεται.