Πρόγραμμα Σεπτέμβριος- Δεκέμβριος 2018 | Κέντρο για το Παιδί- Πολυδύναμο Δημοτικό Ιατρείο Πατησίων

ΚΕΝΤΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ – ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΠΑΤΗΣΙΩΝ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ- ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2018

PIC1

«Πρόγραμμα Μαθησιακής Υποστήριξης»
Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος, ξεκινάμε τη νέα σχολική χρονιά με ομάδες μαθησιακές υποστήριξης παιδιών Α’ – ΣΤ’ Δημοτικού και A΄, Β’ Γυμνασίου που θα πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη και Πέμπτη, ώρα 14:00-16:00 στο Κέντρο για το Παιδί, Σαρανταπόρου 4, Άγιος Ελευθέριος (Πολυδύναμο Κέντρο Πατησίων). Για συμμετοχή στις ομάδες μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα από τις 08:00 – 19:00.
*Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος.

«Ατομική υποστήριξη παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες»
Για την φετινή χρονιά το ¨Κέντρο για το Παιδί¨ παρέχει ατομικά προγράμματα μελέτης παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες κατόπιν ενημερωτικής συνάντησης με τον γονέα / κηδεμόνα.
*Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος.

«Ζωγραφίζοντας έναν κόσμο που αλλάζει»

PIC2

Ένα νέο πρόγραμμα εικαστικών που ξεκινάει στο ¨Κέντρο για το Παιδί¨ τον Οκτώβριο διάρκειας ενός μήνα. Στο εργαστήρι αυτό θα γίνουμε μικροί ζωγράφοι, θα έρθουμε σε επαφή με τεχνικές ζωγραφικής, τα χρώματα και θα αποτυπώσουμε έναν κόσμο που αλλάζει μέσα από τα μάτια των παιδιών, βασισμένο στα δικαιώματα τους. Ημέρες & ώρες διεξαγωγής του εργαστηρίου:
Τετάρτη και Παρασκευή έως 14 Νοεμβρίου 2018, ώρα 14:00 – 16:00.

«Προβολές ταινιών και κινουμένων σχεδίων»

PIC3

Οι Δευτέρες των μηνών Σεπτεμβρίου – Δεκεμβρίου 2018, το ¨Κέντρο για το Παιδί¨ θα υποδέχεται τους μικρούς του φίλους σε προβολές αγαπημένων παιδικών ταινιών και κινουμένων σχεδίων πλαισιωμένες από θεματικά εργαστήρια και σχετικές δραστηριότητες.

«Ομάδες γονέων»

logo uni

Το επιστημονικό προσωπικό του ¨Κέντρου για το Παιδί¨ σε συνεργασία με Φορείς του Πολυδύναμου Δημοτικού Ιατρείου Πατησίων διοργανώνουν και υλοποιούν ανοιχτές, εκπαιδευτικές Ομάδες Γονέων βιωματικού χαρακτήρα, κάθε δεύτερη Πέμπτη στο χώρο του Ιατρείου, με θεματολογία που αφορά σε θέματα γονεϊκότητας, ιατρικής και ψυχοκοινωνικής φροντίδας παιδιών και εφήβων.

«Φιλαναγνωσία»

PIC5

Το καλοκαίρι δίνει τη σκυτάλη του στο φθινόπωρο και το χειμώνα με τα νέα εργαστήρια φιλαναγνωσίας τις Τετάρτες, όπου τα παιδιά έρχονται σε επαφή με το παιδικό βιβλίο και τα παραμύθια ανοίγοντας τις πύλες της φαντασίας τους, γνωρίζοντας νέους ήρωες και τις περιπέτειες τους, ενώ συμμετέχουν σε δημιουργικές δραστηριότητες και κινητικά παιχνίδια βασισμένα στο κάθε παραμύθι.

«Εργαστήρι κατασκευής χειροποίητων κοσμημάτων/μακραμέ»

Συνεχίζοντας την παράδοση της συνεργασίας μας με τις εθελόντριες της ΧΕΝ, διοργανώνουμε εργαστήρια κατασκευής χειροποίητων κοσμημάτων, μακραμέ και θεματικά εορταστικά εργαστήρια στο χώρο του ¨Κέντρου για το Παιδί¨.
Μείνετε συντονισμένοι στην σελίδα του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού για την λεπτομερή ανακοίνωση της μέρας και ώρας διεξαγωγής των εργαστηρίων.
Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής καθημερινά 8 π.μ. – 7 μ.μ.
Σαρανταπόρου 4, 1ος Όροφος – Άνω Πατήσια Τηλ. 210 2015510 – 11 (εσ. 118)

ESTI@_logo_3K