ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ | “Κακοποίηση και Παραμέληση των Παιδιών από τους Γονείς και άλλους που τα φροντίζουν” | Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018 | 18:00- 20:00 μ.μ. | Κέντρο για το Παιδί

Σας προσκαλούμε στην συζήτηση με τίτλο: “Κακοποίηση και Παραμέληση των Παιδιών από τους Γονείς και άλλους που τα φροντίζουν“, με την Στέλλα Τσίτουρα (Παιδίατρο – Ιατρό Κοινωνικής Ιατρικής, Τέως Διευθύντρια Τμήματος Κοινωνικής Ιατρικής, Νοσ. Παίδων ‘Π&Α Κυριακού’) και τον Γιώργο Νικολαΐδη (Ψυχίατρο, Διευθυντή στη Διεύθυνση Ψυχικής Υγείας & Κοινωνικής Πρόνοιας, ΙΥΠ) την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018, στο Κέντρο για το Παιδί, Δομοκού 2 και Φιλαδελφείας, στις 18:00 το απόγευμα.

*Η Στέλλα Τσίτουρα θα μιλήσει για τους παράγοντες που αυξάνουν το ευάλωτο του παιδιού, τα χαρακτηριστικά της οικογένειας και του γονιού, τους κοινωνικούς παράγοντες και τους  παράγοντες στην κοινότητα, την ιατρική φροντίδα, το προνοιακό σύστημα, τις κοινωνικές συγκρούσεις & πολέμους, τα επακόλουθα της κακοποίησης και την πρόληψη.

**Ο Γιώργος Νικολαΐδης θα μιλήσει για τις σύγχρονες δράσεις σχετικά με την Προστασία του Παιδιού στην Ελλάδα και τη Ευρώπη.

***Η συζήτηση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της δράσης “Το Δίκτυο προβληματίζεται”.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού, στο πλαίσιο της δράσης «Το Δίκτυο προβληματίζεται», διοργανώνει την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018, στις 6:00 μμ στο «Κέντρο για το Παιδί» («Φρουραρχείο», Δομοκού 2 και Φιλαδελφείας – Σταθμός Λαρίσης) συζήτηση με θέμα: «Κακοποίηση και Παραμέληση των Παιδιών από τους Γονείς και άλλους που τα φροντίζουν».

Στην συζήτηση λαμβάνουν μέρος ο Γιώργος Νικολαΐδης, Ψυχίατρος, Διευθυντής στη Διεύθυνση Ψυχικής Υγείας & Κοινωνικής Πρόνοιας, ΙΥΠ και η Στέλλα Τσίτουρα, η οποία είναι Παιδίατρος – Ιατρός Κοινωνικής Ιατρικής, Τέως Διευθύντρια Τμήματος Κοινωνικής Ιατρικής, Νοσ. Παίδων «Π&Α Κυριακού» και αντιπρόεδρος του ΔΣ του Δικτύου.

Ο Γιώργος Νικολαΐδης θα αναφερθεί στις σύγχρονες δράσεις σχετικά με την προστασία του παιδιού στην Ελλάδα και τη Ευρώπη, ενώ η Στέλλα Τσίτουρα θα μιλήσει για τους παράγοντες που αυξάνουν το ευάλωτο του παιδιού, τα χαρακτηριστικά της οικογένειας και του γονιού, τους κοινωνικούς παράγοντες καθώς και αυτούς στην κοινότητα, την ιατρική φροντίδα, το προνοιακό σύστημα, τις κοινωνικές συγκρούσεις & πολέμους. Επίσης θα εστιάσει στα επακόλουθα της κακοποίησης και την πρόληψη.

Μετά τις εισηγήσεις των ομιλήτών θα ακολουθήσουν ερωτήσεις και διάλογος με το κοινό.

Αθήνα, 3/12/2018

Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού

Scheduled Featured ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ