“Τα δικαιώματα τα δικά μου, τα δικά σου, τα δικά μας” | Πολυχώρος Μεταίχμιο

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού και το βιβλίο “Πού κρύβονται τα δικαιώματα;” της Μαρίζας Ντεκάστρο την Τετάρτη 20/11, στις 7 μ.μ., στον Πολυχώρο Μεταίχμιο οργανώνεται ενημερωτική ημερίδα για εκπαιδευτικούς προσχολικής αγωγής και Πρωτοβάθμιας από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο σε συνεργασία με το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού (Δίκτυο).

Με αφετηρία το βιβλίο της Μαρίζας Ντεκάστρο θα συζητήσουμε για τους τρόπους που μπορούμε να μιλήσουμε στα παιδιά και τους μαθητές για το Σύνταγμα, τα δικαιώματα των πολιτών, αλλά και τα δικαιώματα των ίδιων των παιδιών ώστε να κατανοήσουν τι θα πει «ευνομούμενη πολιτεία» και να λειτουργήσουν αργότερα με βάση τις αρχές της και πάνω απ’ όλα να αναγνωρίζουν τα δικαιώματα τα δικά τους και να σέβονται των άλλων.
Θα μιλήσουν ο συγγραφέας – Διευθυντής του Δικτύου, Πάνος Χριστοδούλου, η συγγραφέας -ψυχολόγος και ψυχαναλυτική ψυχοθεραπεύτρια Maria Eleni Spyropoulou, η εκπαιδευτικός – συντονίστρια δημιουργικών ομάδων στο Δίκτυο Κούλα Πανάγου και οι εθελόντριες στο Δίκτυο Αργυρώ Γανωτή, Μάρθα Δροσοφορίδη, Γεωργία Βερενίκη Νάνου. Συντονίζει η Μαρίζα Ντεκάστρο.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΘΕΣΕΩΝ
ΘΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ
Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.
Δηλώσεις συμμετοχής στο e-mail: polychoros@metaixmio.gr

Μπορείτε να δείτε την αφίσα της εκδήλωσης πατώντας εδώ

Scheduled ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ