Σεμινάριο για εκπαιδευτικούς “Η γραμμή της ζωής μας δημιουργεί νέες ιστορίες”

“Η γραμμή της ζωής μας δημιουργεί νέες ιστορίες”

Το συγκεκριμένο εργαστήρι φιλοδοξεί πρωτίστως να ψυχαγωγήσει και να εμψυχώσει τους συμμετέχοντες. Δεν είναι ένα εργαστήρι διδασκαλίας. Είναι ένας χώρος όπου μία ιδέα θα γεννήσει άλλες, αμέτρητες· και αν δεν το κάνει, απλώς… δεν ήταν εργαστήρι.

Η βασική ιδέα είναι: μοιράσου τη ζωή σου με μας, εμπιστέψου την στα χέρια μας. Παιδιά όλων των ηλικιών, αλλά και ενήλικοι μπορούν να συμμετέχουν δημιουργικά και να εξελίξουν την αφηγηματική και την συγγραφική τους ικανότητα.

Οι βασικές αρχές είναι δύο: (α) εμπιστοσύνη και μοίρασμα και (β) η γνώση γύρω από τις αρχές δημιουργίας ιστοριών ή παραμυθιών.

Στο συγκεκριμένο εργαστήρι θα χρησιμοποιηθεί το φανταστικό διώνυμο του Ροντάρι (Ροντάρι, 1985: 27-32). Το αποτέλεσμα – παραγόμενο έργο που θα προταθεί (φώτο – κόμικ) μπορεί να αντικατασταθεί από πολλές άλλες ιδέες (κόμικ, ταινία stop-motion, θεατρικό, ποίημα, τραγούδι, βιβλίο τύπου zin με ιστορίες κοκ).

Το εργαστήρι θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10/10 15.00-19.00 και την Κυριακή 11/10 10.00-12.00.

Λόγω των έκτακτων μέτρων για τον covid-19 ισχύει περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων. Για δηλώσεις συμμετοχής παρακαλώ καλέστε στο 2108846590.