Σεμινάριο για την πρόληψη του Trafficking

Το Εφηβικό Δίκτυο διοργανώνει και σας προσκαλεί στο ενημερωτικό σεμινάριο με τίτλο “Πρόληψη Trafficking και εκμετάλλευσης της ανθρώπινης ευαλωτότητας” σε συνεργασία με τον διεθνή μη κερδοσκοπικό και μη κυβερνητικό οργανισμό Α21 την Δευτέρα 16 Μαΐου στις 6 – 8 στο χώρο του Εφηβικού Δικτύου, Κωνσταντινουπόλεως 189, Κολωνός.


Λίγα λόγια για τον οργανισμό Α21

Η Α21 είναι ένας διεθνής μη κερδοσκοπικός και μη κυβερνητικός οργανισμός που ιδρύθηκε το 2008 στη Θεσσαλονίκη και αυτή τη στιγμή δραστηριοποιείται σε 19 τοποθεσίες σε 14 χώρες του κόσμου. Το όνομα A21 – Καταργώντας τη Δουλεία στον 21ο αιώνα (Abolishing Slavery in the 21st Century) εκφράζει το όραμα του οργανισμού για έναν κόσμο χωρίς δουλεία.

Η στρατηγική της Α21 για την καταπολέμηση του φαινομένου της εμπορίας ανθρώπων επικεντρώνεται σε τρεις βασικούς τομείς δράσης: την Ενημέρωση, την Ταυτοποίηση και την Αποκατάσταση των ανθρώπων.

  1. ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΥΑΛΩΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΚΑΙ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΖΗΤΗΣΗΣ.

Δίνεται έμφαση στην πρόληψη και την ενημέρωση μέσω εκδηλώσεων, παρουσιάσεων και προγραμμάτων εκπαίδευσης, προς τη νέα γενιά, τους επαγγελματίες, το ευρύ κοινό καθώς και τις ευάλωτες ομάδες.

  1. ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΑΣΩΘΕΝΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ.

Η Α21 συνεργάζεται στενά με τις αρχές για την υποστήριξη ερευνών που στοχεύουν στον εντοπισμό και την ταυτοποίηση θυμάτων, μέσω της τηλεφωνικής Γραμμής Πληροφόρησης για την Εμπορία Ανθρώπων 1109. Παράλληλα, επιδιώκει την ποινική δίωξη των διακινητών και τη νομική εκπροσώπηση των διασωθέντων στις δικαστικές διαδικασίες – εξασφαλίζοντας ότι η υπόθεση θα φτάσει στα δικαστήρια και οι ένοχοι δεν θα παραμείνουν ατιμώρητοι.