Συμμετοχή στο πρόγραμμα ΤΕΒΑ με εκπαιδευτικές δράσεις και ψυχοκοινωνική υποστήριξη

Το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού συμμετέχει στο ΤΕΒΑ με σκοπό την προάσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών και την καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού κοινωνικά ευάλωτων ομάδων

Σε σύμπραξη με το Δήμο Αθηναίων, το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού συμμετέχει ενεργά στην εκπαίδευση των παιδιών που προέρχονται από ευάλωτες κοινωνικά ομάδες, ακολουθώντας την παιδοκεντρική προσέγγιση στις δράσεις και τα εκπαιδευτικά προγράμματα που προσφέρει. Με αφετηρία θεμελιώδη δικαιώματα του παιδιού, όπως το δικαίωμα στην εκπαίδευση, την ψυχαγωγία και την υγεία δραστηριοποιείται στον τρίτο άξονα του προγράμματος ΤΕΒΑ, τα Συνοδευτικά Μέτρα. Τα μέτρα αυτά στοχεύουν μεταξύ άλλων στη μείωση του κοινωνικού αποκλεισμού άπορων συνανθρώπων μας και των οικογενειών τους.

Η ομάδα έργου του Δικτύου, αποτελούμενη από παιδαγωγούς και κοινωνικούς λειτουργούς σχεδιάζει και υλοποιεί μια μεγάλη ποικιλία εκπαιδευτικών και δημιουργικών εργαστηρίων για παιδιά ηλικίας 4-12 ετών (Εργαστήρι Πολιτισμού) και 13-24 ετών (Εφηβικό Δίκτυο). Παράλληλα, παρέχει ψυχοκοινωνική υποστήριξη και συμβουλευτική στους/τις συμμετέχοντες/ουσες και τις οικογένειές τους. Επίσης, πραγματοποιεί επιμορφωτικά σεμινάρια σε συνεργασία με εξωτερικούς συνεργάτες, πάνω σε ζητήματα που απασχολούν τόσο τα παιδιά, όσο και τους γονείς.

Ομάδες – δράσεις:

 • Ομάδες μαθησιακής υποστήριξης – διδασκαλία ξένης γλώσσας – σχολική ετοιμότητα
 • Καλλιτεχνικά εργαστήρια – δημιουργικές ομάδες – εκπαιδευτικές δραστηριότητες
 • Παιδική και Εφηβική Δανειστική Βιβλιοθήκη
 • Προβολές ταινιών – ψυχαγωγικές δραστηριότητες
 • Επισκέψεις σε χώρους τέχνης και πολιτισμού
 • Εκπαιδευτικός / επαγγελματικός προσανατολισμός

Λίγα λόγια για το Πρόγραμμα:

Το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ) υποστηρίζει τη διανομή τροφίμων και βασικών υλικών αγαθών, συνδυάζεται με συνοδευτικά μέτρα τα οποία συμβάλλουν στην κοινωνική ενσωμάτωση των ωφελούμενων και υλοποιείται στο σύνολο της χώρας. Στο πρόγραμμα συμμετέχει ο Δήμος Αθηναίων προάγοντας την κοινωνική συνοχή με στόχο τη μείωση του αριθμού των ατόμων που διατρέχουν κίνδυνο φτώχειας και, παράλληλα, του κοινωνικού αποκλεισμού.
Πρακτικές Πληροφορίες:
Τοποθεσία:
 • Εργαστήρι Πολιτισμού (Αλκαμένους 11β, Σταθμός Λαρίσης)
  Δευτέρα-Παρασκευή, 09:00-19:00
 • Εφηβικό Δίκτυο (Κωνσταντινουπόλεως 189, Κολωνός)
  Δευτέρα-Παρασκευή, 12:00-20:00
Ποιος/α μπορεί να συμμετάσχει:
Ωφελούμενοι του επιδόματος ΤΕΒΑ
Τρόπος συμμετοχής:
Εγγραφή μετά από τηλεφωνική επικοινωνία στα: 210 88 46 590 (Εργαστήρι Πολιτισμού), 210  51 48 366 (Εφηβικό Δίκτυο)

Το πρόγραμμα ΤΕΒΑ υλοποιείται από το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού, ως εταίρος του Δήμου Αθηναίων.