Συμμετοχή του Δικτύου σε συζήτηση σχετικά με τα αποτελέσματα της έρευνας “Παιδί και Ανάγνωση” του ΟΣΔΕΛ

Το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού (Δίκτυο) συμμετείχε στη συζήτηση σχετικά με τα αποτελέσματα της έρευνας “Παιδί και Ανάγνωση”, που εκπόνησε ο Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Έργων του Λόγου (ΟΣΔΕΛ), τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2024.

Ο Πάνος Χριστοδούλου, Γενικός Διευθυντής του Δικτύου, που εκπροσώπησε τον φορέα στην εκδήλωση, παρέθεσε τη δική μας εμπειρία και προτάσεις ώστε να έρθουν περισσότερα παιδιά κοντά στο βιβλίο. Συγκεκριμένα είπε:

“Η πολύ ενδιαφέρουσα έρευνα του ΟΣΔΕΛ για την αναγνωστική συμπεριφορά των παιδιών, με τίτλο: «Παιδί και Ανάγνωση» επιβεβαιώνει επιστημονικά και τεκμηριωμένα ανησυχίες που έχουμε όλοι όσοι θεωρούμε αναγκαία την στενή επαφή των παιδιών με το βιβλίο.

Πέρα από τα βασικά ευρήματα της έρευνας είναι σημαντικό να ασχοληθούμε και με το γεγονός ότι από την ηλικία των 8 ετών αρκετά παιδιά δεν αντιμετωπίζουν την ανάγνωση βιβλίων σαν απόλαυση αλλά ως υποχρέωση και στη συνέχεια, στην ηλικία των 11 ετών, ανεξαρτήτως οικογενειακού και βιωτικού επιπέδου, αρχίζουν να απομακρύνονται οριστικά από το βιβλίο.”

Ευχαριστούμε ΟΣΔΕΛ για την πρόσκληση!

Μπορείτε να διαβάσετε τη σύνοψη της έρευνας εδώ https://bit.ly/4aVvAa6

#ddp #childrensrights #ncr