Συμμετοχή του Δικτύου 21 & 22 Φεβρουαρίου στην επιστημονική διημερίδα “Παιδιά σε Κίνδυνο” 🗓

Το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού, την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου και το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου, συμμετείχε για δεύτερη φορά στην επιστημονική διημερίδα “Παιδιά σε κίνδυνο: Ο ρόλος του σχολείου στην προάσπιση των  δικαιωμάτων του παιδιού” που διοργανώθηκε από τις ΔΔΕ: Β’, Γ’, Δ’ Αθήνας, Δυτ. Αττικής & Πειραιά ΔΠΕ: Α’, Β’, Γ’, Δ’ Αθήνας, Δυτ. Αττικής & Πειραιά και το ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΥΓΕΙΑΣ του ΠΑΙΔΙΟΥ.

Την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου η εισήγηση του Δικτύου είχε ως θέμα: “Ζητήματα Παιδικής Προστασίας ασυνόδευτων και συνοδευόμενων παιδιών προσφύγων: Αστεγία και κοινωνική απομόνωση” και το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου συμμετείχε με Βιωματικό Εργαστήριο το οποίο είχε ως με θέμα: “Προκλήσεις στην ψυχοκοινωνική ανάπτυξη των ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων”.

Στόχος των εισηγήσεων είναι η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση των συμμετεχόντων στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ασυνόδευτοι ανήλικοι και ιδιαίτερα όσοι δε ζουν σε ασφαλή στεγαστικά πλαίσια στην καθημερινότητά τους καθώς και η κατανόηση των συνθηκών της διαβίωσης τους.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα της διημερίδας εδώ.

from to
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ Μη κατηγοριοποιημένο ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗ/ΝΟΜΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ