Συμμετοχή του Δικτύου 21 & 22 Φεβρουαρίου στην επιστημονική διημερίδα “Παιδιά σε Κίνδυνο”

Το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού, την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου και το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου, συμμετείχε για δεύτερη φορά στην επιστημονική διημερίδα “Παιδιά σε κίνδυνο: Ο ρόλος του σχολείου στην προάσπιση των  δικαιωμάτων του παιδιού” που διοργανώθηκε από τις ΔΔΕ: Β’, Γ’, Δ’ Αθήνας, Δυτ. Αττικής & Πειραιά ΔΠΕ: Α’, Β’, Γ’, Δ’ Αθήνας, Δυτ. Αττικής & Πειραιά και το ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΥΓΕΙΑΣ του ΠΑΙΔΙΟΥ.

Την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου η εισήγηση του Δικτύου είχε ως θέμα: “Ζητήματα Παιδικής Προστασίας ασυνόδευτων και συνοδευόμενων παιδιών προσφύγων: Αστεγία και κοινωνική απομόνωση” και το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου συμμετείχε με Βιωματικό Εργαστήριο το οποίο είχε ως με θέμα: “Προκλήσεις στην ψυχοκοινωνική ανάπτυξη των ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων”.

Στόχος των εισηγήσεων είναι η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση των συμμετεχόντων στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ασυνόδευτοι ανήλικοι και ιδιαίτερα όσοι δε ζουν σε ασφαλή στεγαστικά πλαίσια στην καθημερινότητά τους καθώς και η κατανόηση των συνθηκών της διαβίωσης τους.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα της διημερίδας εδώ.

from to
Scheduled ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ Μη κατηγοριοποιημένο ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗ/ΝΟΜΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ