Τα Ταξίδια της Μαίρης Πινέζας- Εκδόσεις Καλειδοσκόπιο- «Απρίλιος 2013 – μέρες βιβλίου»

g

ΜΕΡΕΣ ΒΙΒΛΙΟΥ 2013

Το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού ξεκινά μια καμπάνια με σύνθημα «Απρίλιος 2013-μέρες βιβλίου» που θα διαρκέσει ολόκληρο τον μήνα Απρίλιο. Απευθύνεται σε παιδιά, ωστόσο, υπάρχουν και δράσεις που αγκαλιάζουν παιδιά και  γονείς. Οι 26 φορείς που συμπράττουμε έχουμε ως στόχο  την ανάπτυξη ενός Δικτύου Ομάδων Ανάγνωσης σε ένα τριετές πρόγραμμα, που  κάθε Απρίλιο θα στέλνει με την καμπάνια το μήνυμα σε όλους. Προσδοκία μας είναι, οι Ομάδες Ανάγνωσης να επεκταθούν μέσα και έξω από το σχολείο, σε μικρές και μεγάλες κοινότητες αναγνωστών σε όλη τη χώρα.
Πιστεύουμε πως το βιβλίο και η ανάγνωση είναι αναντικατάστατα εκπαιδευτικά και πολιτιστικά μέσα για την ανάπτυξη των παιδιών, ήδη από την πρώιμη ηλικία. Η δικτύωση αυτή σημαίνει τον κοινό προβληματισμό και την ανάληψη συνεργατικών και αυτόνομων πρωτοβουλιών με επίκεντρο το βιβλίο, τις πολλαπλές του χρήσεις, τις θεματικές του ενότητες, τις αναγνωστικές πρακτικές.

Οι Εκδόσεις Καλειδοσκόπιο συμμετέχουν με Τα Ταξίδια της Μαίρης Πινέζας και καλούν σχολικές ομάδες ή παιδιά μεμονωμένα, να διαβάσουν το βιβλίο και να μας στείλουν τη δική τους συνέχεια της ιστορίας. Περισσότερες πληροφορίες για τον τρόπο συμμετοχής  ΕΔΩ.

 «Απρίλιος 2013-μέρες βιβλίου»

h