Θεματικές δραστηριοτήτων Σεπτέμβριος 2020 | Κέντρο για το Παιδί

Θεματικές Σεπτεμβρίου 2020

1-15/09: Νέα σχολική χρονιά

Τα μικρά παιδιά προετοιμάζονται για την πρώτη τους είσοδο στο σχολείο (νηπιαγωγείο / πρώτη δημοτικού), ενώ τα μεγαλύτερα παιδιά προετοιμάζονται για την έναρξη της καινούργιας σχολικής χρονιάς. Συζητάμε για το τι θα συναντήσουν στο σχολείο, για τον ρόλο του/της δασκάλου/ας, τα μαθήματα, το σχολικό πρόγραμμα, τους κανόνες και τη σωστή συμπεριφορά εντός του σχολείου.

15- 31/09: Το Δικαίωμα όλων των παιδιών στην εκπαίδευση

Τα παιδιά μαθαίνουν περισσότερα για ένα από τα βασικά τους δικαιώματα: το δικαίωμα όλων των παιδιών στην εκπαίδευση. Μέσα από εικόνες και κείμενα θα αναρωτηθούν για τη σημασία του, αν εξασφαλίζεται παντού και πάντα, τους διαφορετικούς τρόπους που επιτυγχάνεται, καθώς και για τον αγώνα κάποιων ανθρώπων για την υπεράσπιση του.

Δημιουργικές Ομάδες Σεπτεμβρίου (κλειστά εργαστήρια, με 3 παιδιά)

1. Ομάδα κατασκευών και χειροτεχνιών
Κατασκευές και χειροτεχνίες με θέμα το σχολείο, όπως σελιδοδείκτες, μολυβοθήκες, σχολικό πρόγραμμα κ.ά. με σκοπό να προδιαθέσουμε θετικά τα παιδιά εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς.

3. Ομάδα φιλαναγνωσίας

Λογοτεχνικά βιβλία και κείμενα, επιλεγμένα με βάση τις θεματικές του μήνα, προσεγγίζονται με δημιουργικούς τρόπους, ενθαρρύνοντας τη σχέση παιδιού-βιβλίου, υποστηρίζοντας τη γλωσσική ανάπτυξη αλλά και την ψυχαγωγία των παιδιών.

4. Ομάδα Ζωγραφικής

Τα παιδιά με αφορμή τη θεματική έρχονται σε επαφή με έργα μεγάλων ζωγράφων, μαθαίνουν διαφορετικές τεχνοτροπίες, ζωγραφίζουν και παίζουν παιχνίδια με βάση τους πίνακες.

6. Ομάδα κινηματογράφου

Η ταινία «Πινόκιο» θα διασκεδάσει τα παιδιά για αυτόν τον μήνα.

Μαθήματα για ενήλικες

Μαθήματα Γερμανικών, κάθε Δευτέρα στις 5:00 – 6:00

Μαθήματα Ελληνικών, κάθε Πέμπτη στις 5:00 – 6:00

22/9: Εργαστήρι γονέων με θέμα την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς