Το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού, σας καλεί να γίνεται ο Ήρωας των Δικαιωμάτων του Παιδιού!

Το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού, σας καλεί να γίνεται ο Ήρωας των Δικαιωμάτων του Παιδιού. Για να κατεβάσετε το παιχνίδι, πρέπει να επισκεφθείτε τον ακόλουθο ιστότοπο για MacBooks και τον ακόλουθο ιστότοπο για Windows ενώ οδηγίες και εκπαιδευτικές δράσεις θα βρείτε στο εγχειρίδιο του προγράμματος εδώ.
Το πρόγραμμα Rights Hero, είναι πρόγραμμα Erasmus+ KA220-SCH – Cooperation  partnerships  in  school  education μεσω του εθνικού φορέα ΙΚΥ. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν 4 χώρες (Δανία, Ελλάδα, Ιταλία, Ρουμανία)- Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού, 49o Δημοτικό Σχολείο Αθηνών, την Action Synergy (Ελλάδα), ΩΜΕΓΑ TECHNOLOGY (Ελλάδα), την Crossing Borders (Δανία), CISS( Ιταλία) και την ASOCIATIA GEYC (Ρουμανία)  οι οποίοι με την βοήθεια παιδιών δημιούργησαν  1 βίντεοπαιχνίδι σε 5 γλώσσες με 4 πίστες  και 8 σενάρια  για  τα  δικαιώματα  του  παιδιού.
Βρείτε την παρουσίαση του προγράμματος εδώ.
 
Το Δίκτυο με εταίρους το 49 ΔΣ  Αθηνών  και την Action Synergy, υλοποίησαν 3 (11, 19 & 24/10)  στο εξ’ αποστάσεως επιμορφωτικά σεμινάρια για εκπαιδευτικούς πάνω στη χρήση του ηλεκτρονικού παιχνιδιού «Rights Hero» και την υλοποίηση εργαστηρίων που αφορά την ευαισθητοποίηση των μαθητών για θέματα που αφορούν τη Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού. Το σεμινάριο απευθύνθηκε σε εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων της πρωτοβάθμιας (Δ, Ε, ΣΤ) και δευτεροβάθμιας (Α’ Γυμνασίου) εκπαίδευσης με σκοπό το βιντεοπαιχνίδι να χρησιμοποιηθεί στην τάξη/σχολείο από τους εκπαιδευτικούς.
Συνολικά συμμετείχαν 325 εκπαιδευτικές από όλη την Ελλάδα. Ενδεικτικά οι συμμετέχοντες ήταν από την Αττική, Ξάνθη, Σαντορίνη, Σέριφο, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Χίο, Λέσβο, Ιωάννινα, Βέροια, Πάτρα, Ηράκλειο, Κομοτηνή. Επιπλέον το σεμινάριο στις 24/10 υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τους Υπεύθυνους Πολιτιστικών Θεμάτων των Δ/νσεων Π.Ε. Α΄ και Δ΄ Αθήνας.