Το Δίκτυο στην Τράιμπερ

diktyo_logos_02 copy 2

Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης «Το Δίκτυο στην Τράιμπερ» βρίσκεται εδώ και 4 χρόνια στην Πλατεία Τράιμπερ. Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5-12 ετών που στην πλειονότητά τους προέρχονται από ευάλωτα, κοινωνικά και οικονομικά, οικογενειακά περιβάλλοντα. Όλα αυτά τα χρόνια, δημιουργούμε για τα παιδιά δημιουργικές ομάδες που τα υποστηρίζουν μαθησιακά, ενισχύουν τη φιλαναγνωσία, την εκμάθηση βασικής επικοινωνίας σε ξένες γλώσσες (αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά, γερμανικά κ.ά.) αλλά και καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα δράσεων (από ευφάνταστες διακοσμητικές κατασκευές μέχρι μουσικοκινητικά παιχνίδια, ζαχαροπλαστική κ.ά.). Όλες οι δημιουργικές μας ομάδες έχουν ως στόχο την ικανοποίηση των γνωστικών, δημιουργικών και ψυχαγωγικών αναγκών των παιδιών καθώς και την αισθητική και ομαδοκεντρική τους καλλιέργεια. Ανάμεσα στις ομάδες μας αναφέρονται αντιπροσωπευτικά οι εξής:

«Εικαστικές Δημιουργίες»

Δημιουργική «επαφή» και γνωριμία με τη ζωή και το έργο Ελλήνων/ίδων και ξένων γνωστών καλλιτεχνών (σπουδές, τεχνική, θεματολογία του έργου τους, καλλιτεχνικά ρεύματα στα οποία ανήκουν κτλ.) Στις εικαστικές δημιουργίες ενθαρρύνουμε το κάθε παιδί να αποδώσει το δικό του ξεχωριστό και μοναδικό καλλιτεχνικό αποτύπωμα με έμπνευση έργα ζωγραφικής διεθνούς γνωστικής εμβέλειας και αναγνώρισης.

«Υγιή παιδιά – Υγιής πλανήτης»

Στο πλαίσιο της εφαρμογής του ομότιτλου εκπαιδευτικού προγράμματος της WWF Hellas, βοηθήσαμε τα παιδιά να υιοθετήσουν υγιείς διατροφικές συνήθειες καθώς και έναν πιο φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο ζωής, ενισχύοντας έτσι την περιβαλλοντική τους συνείδηση.

«Εκφραστική κίνηση με τεχνικές σύγχρονου χορού & θεάτρου»

Με τη συνοδεία ποικιλόμορφων μουσικών ακουσμάτων, πραγματοποιούμε με τα παιδιά δράσεις και μικρές θεατρικές παραστάσεις ρυθμικής, συγχρονισμένης και εκφραστικής χοροκίνησης.

«Μουσική Αρμονία και εκμάθηση μουσικών οργάνων»

Τα παιδιά αναζητούν απαντήσεις σε ερωτήματα όπως: Ποια είναι τα βασικά «μέρη» της κιθάρας και του γιουκαλίλι; Τι τα διακρίνει από τα άλλα μουσικά όργανα; Πώς «λειτουργούν» καλλιτεχνικά, τι ήχους μπορούν να παράγουν; Πώς συνοδεύουν και συμπληρώνουν άλλους ήχους και φωνές;

«Δημιουργώ με ανακυκλώσιμα υλικά»

Μαζί με τα παιδιά, επαναξιοποιήσαμε με πολύ φαντασία χρησιμοποιημένα υλικά (χαρτί, ύφασμα, κουτιά, εφημερίδες, περιοδικά) για να δημιουργήσουμε ποικιλόμορφες χειροτεχνικές κατασκευές (μάσκες, διακοσμητικές κορνίζες, κούκλες για κουκλοθέατρο).

«Ομάδα Σινεμά & Δημιουργίας κινηματογραφικής αφίσας»

Παρακολουθούμε αγαπημένες παιδικές ταινίες και στη συνέχεια, κατασκευάζουμε αφίσες εμπνευσμένες από την κάθε ταινία.

«Επαφή με την ιστορία, τον πολιτισμό και τη γαστρονομία διαφορετικών ανά την υφήλιο χωρών»

Με τη βοήθεια οπτικοακουστικού εκπαιδευτικού υλικού, ταξιδεύουμε σε πολλές χώρες. Τα παιδιά μαθαίνουν να προσδιορίζουν την τοποθεσία τους στον γεωγραφικό χάρτη, γνωρίζουν την ιστορία τους, τα πιο δημοφιλή πολιτιστικά μνημεία τους, φαγητά, λέξεις, φράσεις.

«Ανακαλύπτοντας τα συναισθήματα μου μέσα από το παιχνίδι»

Μέσω του παιχνιδιού, βοηθάμε τα παιδιά να αναγνωρίζουν τα συναισθήματά τους και πώς όλα αυτά εκδηλώνονται μέσα από τη συμπεριφορά μας.

Μάθε τα νέα του Δικτύου στην Τράιμπερ

Το Δίκτυο στην Τράιμπερ(ΚΔΑΠ)
Πλατεία Τράιμπερ 8

Αθήνα
Τηλ: 2105247470

ΚΔΑΠ ΚΔΑΠ1 ΚΔΑΠ2 ΚΔΑΠ3 ΚΔΑΠ4