Το Δίκτυο στο Compass Films του Refugee Week Greece!

Το Compass Films είναι ένα φεστιβάλ ταινιών μικρού και μεγάλου μήκους που θα πραγματοποιηθεί 19 – 25 Ιουνίου 2023. Το φεστιβάλ έχει στόχο την ευαισθητοποίηση για το προσφυγικό, αλλά και την προώθηση της συμπερίληψης μέσω της τέχνης. Οι ταινίες και η αφήγηση ιστοριών έχουν μια αξιοσημείωτη δύναμη να ενισχύουν την κοινωνική συνοχή και να δημιουργούν ενσυναίσθηση μεταξύ ατόμων και κοινοτήτων. Έχουν την ικανότητα να υπερβαίνουν τα πολιτισμικά σύνορα, να συνδέουν τους ανθρώπους σε συναισθηματικό επίπεδο και να ρίχνουν φως στις εμπειρίες και τους αγώνες περιθωριοποιημένων κοινοτήτων, συμπεριλαμβανομένων των μεταναστών και των προσφύγων.

Αναγνωρίζοντας αυτό το δυναμικό το Refugee Week Greece, έκανε ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός, εμπλέκοντας άμεσα τις κοινότητες των μεταναστών. Με αυτόν τον τρόπο, το Compass Films στοχεύει να μοιραστεί ιστορίες συμπόνιας, ανθρωπιάς και δημιουργικότητας, προωθώντας έτσι την κατανόηση και την ένταξη, στα πλαίσια του Refugee Week Greece. Οι προβολές ταινιών θα λάβουν μέρος στον εκθεσιακό χώρο του TAF (Νορμανού 5) κατά την διάρκεια όλη της εβδομάδας. Επιπλέον, θα προβληθούν δύο βραδιές στο χώρο του BIOS (Πειραιώς 84).

Το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού θα συμμετάσχει στο φεστιβάλ με την ταινία The suitcase” του Πάνου Χριστοδούλου, Διευθυντή του σωματείου.  Η προβολή θα λάβει μέρος στον χώρο του TAF (Νορμανου 5, Μοναστηράκι, τη Δευτέρα 19/06 από τις 19:00 ως τις 22:00. Η συνεχής προβολή θα συνεχίσει την Τρίτη 20 (12:00 – 14:00) και Τετάρτη 21 (12:00 – 17:00).

Περισσότερα για τη δράση και το πρόγραμμα όλης της εβδομάδας θα βρείτε εδώ

Επίσης, στο πλαίσιο του Refugee Week Greece, το Εφηβικό Δίκτυο δημιούργησε ένα έργο βασισμένο στη θεματική του Φεστιβάλ και συγκεκριμένα για τη σημασία του “Empathy”. Το έργο που καλλιτέχνησαν έφηβα άτομα του Εφηβικού Δικτύου με την υποστήριξη των εθελοντριών Λίνας Ιωαννίδου και Χρυσούλας Δρατζίδου δημιουργήθηκε με άξονα το Compassion και τον τρόπο με τον οποίο ερμηνεύουν την συγκεκριμένη έννοια. Την εβδομάδα του Refugee Week 19-25 Ιουνίου θα βρίσκεται στην κεντρική είσοδο του TAF για το Compass Films!

Η περιγραφή του έργου από τα ίδια τα παιδιά:

Μέσα από το έργο προσπαθήσαμε να απεικονίσουμε την σύνδεση που μας ενώνει με όλους τους ανθρώπους. Η διάθεση να επικοινωνήσουμε, να κατανοήσουμε, να συμπαρασταθούμε, να στηρίξουμε, να μοιραστούμε, να ξεπεράσουμε, να προχωρήσουμε, μα κυρίως να αφεθούμε να αλλάξουμε μέσω αυτής της διαδικασίας.
Μέσα από την προσπάθεια να κατανοήσουμε ο ένας τον άλλο στην πραγματικότητα είναι μια προσπάθεια να κατανοήσουμε τον ίδιο μας τον εαυτό και την φύση μας.


Σε αυτή την διαδικασία είναι σημαντικό να είμαστε ανοιχτοί για να αποκτήσουμε γνώση αλλά ακόμα πιο σημαντικό είναι αυτή την γνώση να την μετατρέψουμε σε πράξη ώστε να δημιουργήσουμε μία καλύτερη κοινωνία και μέλλον για όλους μας.

 

 

Το έργο θα βρίσκεται στο χώρο του Εφηβικού Δικτύου (Κωνσταντινουπόλεως 189, Κολωνός) μέχρι τις 18 Ιουνίου και μπορείτε να τον επισκεφτείτε καθημερινά 12-8!