Το Εργαστήρι Πολιτισμού συμμετέχει στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Όργανα των Φανταστικών Ήχων” του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης

Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης διοργανώνει μία σειρά εικαστικών εργαστηρίων, διάρκειας πέντε εβδομάδων, με τίτλο “Όργανα των Φανταστικών Ήχων στο Μουσείο”. Το πρόγραμμα εστιάζει στην γνωριμία και συνύπαρξη διαφορετικών πολιτισμών σε έναν ουδέτερο χώρο, όπως το εκπαιδευτικό εργαστήριο του Μουσείο.

Επικεντρώνοντας σε εκθέματα και προθήκες των μόνιμων συλλογών του Μουσείου, που αφορούν σκηνές από την καθημερινή ζωή στην αρχαιότητα καθώς και αντικείμενα καθημερινής χρήσης όπως μουσικά όργανα, τα παιδιά που θα συμμετέχουν στα εργαστήρια θα ταξιδέψουν στον χρόνο και θα σκεφτούν τις δικές τους παραδόσεις και μουσικές συνήθειες.

Σκοπός των εργαστηρίων είναι τα παιδιά να μοιραστούν τα μουσικά τους ακούσματα, τις πολιτισμικές τους συνήθειες και γενικότερα τις παραδόσεις τους.

Το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού και συγκεκριμένα το Εργαστήρι Πολιτισμού συμμετέχει στα εργαστήρια του Μουσείου με μία ομάδα παιδιών ηλικίας 12 – 14 ετών.

Στην πρώτη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου, τα παιδιά περιηγήθηκαν στους χώρους των μόνιμων συλλογών του Μουσείου με ιδιαίτερη έμφαση στα εκθέματα και τις αναπαραστάσεις από την καθημερινή ζωή και τα αντικείμενα καθημερινής χρήσης και ειδικότερα στα μουσικά όργανα.

Τα παιδιά εργάστηκαν σε ομάδες κατασκευάζοντας το πρώτο τους υλικό το οποίο μαζί με τα υπόλοιπα των επόμενων εργαστηρίων θα χρησιμοποιηθούν στην κατασκευή του δικού τους μουσικού οργάνου.

Υπεύθυνοι προγράμματος Μουσείου:
Παύλος Νικολακόπουλος, Ζωγράφος
Δάφνη Κουρή, Ιστορικός Τέχνης

* Όλα τα εργαστήρια πραγματοποιούνται στο χώρο του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης (Νεοφύτου Δούκα 4, Αθήνα 106 74).