“Το σημειωματάριο των δικαιωμάτων” του Δικτύου από τις εκδόσεις Μεταίχμιο

ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΠΡΑΞΗ!

Ένα τετράδιο – σημειωματάριο που πρέπει να έχει κάθε παιδί στην τσάντα του, στο γραφείο του, στο δωμάτιό του.

 

Με αφορμή τα 15 χρόνια λειτουργίας του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού και με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 30 χρόνων από την υιοθέτηση της Διεθνούς Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Παιδιού (ΣΔτΠ) κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, ένα πολύ ιδιαίτερο σημειωματάριο με τίτλο Να μην ξεχάσω… τα δικαιώματά μου που θα βοηθήσει τα παιδιά να μάθουν τα δικαιώματά τους, για να μην τα ξεχάσουν ποτέ.

Στις σελίδες του τα παιδιά θα βρουν επίσης παιχνίδια και γρίφους, για να περάσουν ευχάριστα μαθαίνοντας με δημιουργικό τρόπο τα δικαιώματά τους.

Η σημασία της συγκεκριμένης Σύμβασης, η οποία έχει υπογραφεί από 193 χώρες, είναι αδιαμφισβήτητη, καθώς για πρώτη φορά στην ιστορία, το παιδί αναγνωρίστηκε ως ολοκληρωμένη ανθρώπινη ύπαρξη, με εγγενή αξιοπρέπεια, αναπτυσσόμενη αυτονομία και κατοχυρώθηκε ως υποκείμενο δικαιωμάτων, τα οποία δεν συνιστούν επιλογή, αλλά υποχρέωση και ευθύνη όλων να τα προασπίζουν και να τα σέβονται.

Οι προκλήσεις, όμως, στην εφαρμογή των δικαιωμάτων του παιδιού παραμένουν αμείωτες σε ολόκληρο τον κόσμο, καθώς και στην Ελλάδα. Είναι σημαντικό να απολαμβάνουμε όλοι ίσα δικαιώματα, αλλά ακόμα πιο σημαντικό είναι να τα διεκδικούμε όχι μόνο για τον εαυτό μας αλλά και για τους άλλους.

Η τήρηση και ο σεβασμός των δικαιωμάτων μάς αφορά όλους, και τα παιδιά! Κι όσο περισσότερα γνωρίζουμε γι’ αυτά τόσο πιο εύκολα θα τα κάνουμε πράξη!

Το σημειωματάριο κυκλοφορεί ήδη στα βιβλιοπωλεία.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο diktio@ddp.gr