Βιωματικό Εργαστήριο: Θρέφω αγάπη το σώμα μου

Με πολλή χαρά σας προσκαλούμε στο βιωματικό εργαστήριο που διοργανώνεται στο χώρο του Εφηβικού Δικτύου με τίτλο “Θρέφω αγάπη το σώμα μου” σε συνεργασία με την διατροφολόγο Βασιλική Μανδύλη την Τρίτη 22 Νοεμβρίου στις 18:30 – 20:00.
Το εργαστήριο εστιάζει στο άρθρο 27 της Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού για την ανάπτυξηκαιτο επίπεδο ζωήςστο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας για τα Δικαιώματα του Παιδιού που γιορτάζεται στις 20 Νοεμβρίου.
Κατά την διάρκεια του εργαστηρίου θα συζητήσουμε πως ερμηνεύουν τα έφηβα και νεαρά άτομα τον όρο υγεία, την ιεράρχηση αναγκών, την εικόνα του σώματος καθώς και πως μπορούμε να μάθουμε να αναγνωρίζουμε τι πράγματι είναι υγιεινό.
Περιγραφή του εργαστηρίου από την διατροφολόγο Βασιλική Μανδύλη: 

Το σώμα μας είναι το δοχείο που περιέχει τη ζωή μας. Μας επιτρέπει να κινούμαστε, να ταξιδεύουμε, να χορεύουμε. Η καρδιά μας δουλεύει αδιάκοπα για μας, αισθάνεται όλα τα συναισθήματα μας και ο νους μας φαντάζεται, οραματίζεται και κρατά τις αναμνήσεις μας! Το σώμα μας έχει ανάγκες τις οποίες καλούμαστε εμείς να καλύψουμε, να το φροντίσουμε και να το θρέψουμε. Επίσης έχει ανάγκη να το βλέπουμε με αγάπη και αποδοχή, όπως και τα σώματα των άλλων ανθρώπων γιατί είναι τα δικά τους δοχεία που τους επιτρέπουν να ζούνε. Στο βιωματικό αυτό εργαστήριο θα μιλήσουμε για τις ανάγκες που έχει το σώμα μας αλλά και πως ο κάθε ένας μας επιλέγει διαφορετικούς τρόπους να τις καλύψει.  

Σας περιμένουμε!
Scheduled Featured ΕΦΗΒΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ