Βραβείο του Ελληνικού Τμήματος της ΙΒΒΥ στον βιβλιοθηκονόμο μας Θανάση Κοτσοβό

Είναι μεγάλη η χαρά μας για τη βράβευση του Θανάση Κοτσοβού, βιβλιοθηκονόμου της Παιδικής Δανειστικής Βιβλιοθήκης του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού. Ο Θανάσης βραβεύθηκε ως «ο βιβλιοθηκονόμος που προωθεί συστηματικά και αποτελεσματικά την παιδική / νεανική λογοτεχνία και την καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας» μέσω της Παιδικής Δανειστικής Βιβλιοθήκης του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού και αυτό αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για ολόκληρο το Δίκτυο.

Η βράβευση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 2 Απριλίου 2022 από το Ελληνικό Τμήμα της IBBY – Ο Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου στο πλαίσιο των ετήσιων βραβείων που διοργανώνει ο Κύκλος, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου.

Μαζί με τον Θανάση ευχαριστούμε θερμά το Ελληνικό Τμήμα της IBBY για την τιμή και τη διάκριση αυτή, η οποία μας δίνει μεγαλύτερο κίνητρο να συνεχίσουμε αλλά και να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο, μέσα από τις δράσεις και τα σύγχρονα εκπαιδευτικά προγράμματά μας, το ρόλο και τη σημασία του βιβλίου στην ανάπτυξη, την καλλιέργεια και την ευημερία του παιδιού.

Αθλοθέτης του συγκεκριμένου βραβείου είναι οι Εκδόσεις ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ (στη μνήμη του Κυριάκου Παπαδόπουλου), οι οποίες δίνουν ως έπαθλο στη βιβλιοθήκη μας βιβλία αξίας 500 ευρώ.

Δείτε όλα τα βραβεία εδώ.