Ζήσε το πάρκο

Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε.

Παρατηρούμε, εξερευνούμε, ανακαλύπτουμε, κινούμαστε, δημιουργούμε. 

Ο Φορέας Διαχείρισης Μητροπολιτικού Πάρκου Περιβαλλοντικών και Εκπαιδευτικών Δραστηριοτήτων και Ανάπτυξης Κοινωνικής Οικονομίας «Αντώνης Τρίτσης» και το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού υλοποιούν το πιλοτικό πρόγραμμα εκπαιδευτικών δράσεων με ταυτόχρονη αξιοποίηση των εσωτερικών και εξωτερικών χώρων του Μητροπολιτικού Πάρκου περιβαλλοντικών και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων και ανάπτυξης κοινωνικής οικονομίας «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ». 

Υλοποιεί καθημερινές εκπαιδευτικές δραστηριότητες με σκοπό την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση, ενημέρωση και εκπαίδευση των πολιτών και μαθητών, καθώς και την ανάδειξη της ιδιαίτερης αξίας του πρασίνου εντός του αστικού ιστού, διασφαλίζοντας τη διατήρηση του κοινωνικού και πολιτισμικού χαρακτήρα του πάρκου.  

Αναλυτικότερα αναδεικνύει εναλλακτικούς τρόπους να βλέπουμε τα σχολικά μαθήματα μέσα από την κίνηση στον ανοιχτό χώρο καθώς και ευαισθητοποίησης πάνω στα Δικαιώματα του παιδιού. Απευθύνεται σε σχολεία αλλά και επισκέπτες του πάρκου, κυρίως σε ομάδες προσχολικής και σχολικής ηλικίας. Σημαντικό κομμάτι των δράσεων αποτελούν τα σεμινάρια σε εκπαιδευτικούς τα οποία στόχο έχουν να δημιουργηθεί μια ευρύτερη εκπαιδευτική κοινότητα που θα επαναπροσδιορίσει τη σχέση της φύσης με την εκπαιδευτική διαδικασία. 

Ο χώρος επίσης φιλοξενεί παιδική βιβλιοθήκη ανοιχτή στο κοινό, καθώς και περιοδικές εκθέσεις από έργα καλλιτεχνών αλλά και παιδιών.  

Το πρόγραμμα υλοποιείται για το διάστημα Δεκέμβριος 2021-Ιούνιος 2022 με μηνιαία προγράμματα και δράσεις που θα αναρτώνται τόσο από τον φορέα διαχείρισης όσο και από το Δίκτυο. 

Το πρόγραμμα των δράσεων ανανεώνεται συνεχώς. Για πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας τηλεφωνικά στο 210 2323163 (εσωτ. 115) ή μέσω email στο edu@parkotritsis.gr.