Επίσκεψη στον βράχο της Ακρόπολης

Επίσκεψη στον βράχο της Ακρόπολης

 img_3795img_3761

Το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού (Δίκτυο), με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Προσφύγων, διοργάνωσε ξενάγηση στον Παρθενώνα.

Ξεναγός ήταν η ίδια η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λυδία Κονιόρδου, η οποία μίλησε στα παιδιά για τον Παρθενώνα και τις αξίες της ελευθερίας και της δημοκρατίας που εκπροσωπεί αυτό το μνημείο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Ακολούθησε ξενάγηση στα γύρω μνημεία από την Ακρόπολη, όπως και το Ηρώδειο με αναφορές στην θεατρική πράξη.

Τα παιδιά απόλαυσαν την ξενάγηση, έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την προαγωγή των μηνυμάτων και των αξιών των πολιτιστικών μνημείων και διέκριναν ομοιότητες σε συνήθειες ήθη και έθιμα με τον δικό τους πολιτισμό.

Η ξενάγηση στην Ακρόπολη, εντάσσεται στο παράλληλο πρόγραμμα δράσεων του Δικτύου με τίτλο «Σημεία Επαφής» που έχει ως στόχο την επικοινωνία των προσφύγων με την ελληνική πραγματικότητα και ευαισθητοποιημένες ομάδες Ελλήνων πολιτών, προκειμένου να καλλιεργήσει τη  γνωριμία, την κατανόηση και τη γεφύρωση της απόστασης μεταξύ της ζωής εντός των στρατοπέδων με την εκτός αυτών πραγματικότητα.