Αποτελέσματα διαγωνισμού στιχουργικής “Τα δικαιώματά μας γίνονται τραγούδια”

 

To Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού ανακοινώνει την τελική λίστα των στίχων που επιλέχθηκαν να γίνουν τραγούδι στο πλαίσιο του διαγωνισμού με τίτλο «Αν σας τα τραγουδήσουμε», μία πρωτοβουλία του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού.

Με συμμετοχή που ξεπέρασε κάθε προσδοκία ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του Διαγωνισμού Στιχουργικής του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού. Στίχους κατέθεσαν πάνω 284 σχολεία, εκπαιδευτικοί φορείς και παιδιά από κάθε εκπαιδευτική βαθμίδα και γεωγραφικό πλάτος της ελληνικής επικράτειας και όχι μόνο. Από την Κρήτη μέχρι τη Βέροια, τη Θεσσαλονίκη και το τμήμα ελληνικών εκπαιδευτικού ιδρύματος των Βρυξελλών και από το νηπιαγωγείο μέχρι το Λύκειο παιδιά και έφηβοι πήραν μολύβι και χαρτί για να συνθέσουν στιχάκια αντλώντας από τα θεμελιώδη δικαιώματα τους.

Τα Δικαιώματα των Παιδιών έγιναν στίχοι και τώρα είναι η στιγμή να ακουστούν σε όλη τη Γη μέσα από το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού!

Ποιοι επέλεξαν τους στίχους; 

Την επιλογή των στίχων έκανε η κριτική επιτροπή με βασικό κριτήριο την ανάδειξη των δικαιωμάτων και την ικανότητα μελοποίησης των στίχων. Την επιτροπή απετέλεσαν οι: Αριστείδης Μάραντος, Γιώργος Γκώνιας, Αντώνης Παπαθεοδούλου, Πάνος Χριστοδούλου, Κούλα Πανάγου και Κώστας Παρίσσης.   

Η τελική επιλογή στίχων είναι η εξής:

El Systema Greece, Κι είναι ο σάκος μου βαρύς
Hasan Alslash, Δικαίωμα στην αγάπη και την πατρίδα (KEDU)
Hasan Alslash, Δικαίωμα στην ελευθερία, την ταυτότητα και την ειρήνη (KEDU)
Ευθυμία Μηλιώνη, Ο λόγος μου
Βασίλης Ραφαήλ Γιαννόπουλος, Γκρίζοι Κύριοι
Μαρία Καλαθάκη – Νικολέτα Χαλκιαδάκη, Δικαίωμα
Ελισάβετ Τσολακίδου – Παιδική Χαρά
Αικατερίνη -Μιχαέλα Τσιμπούκη – Πάμε να βρούμε έναν Θεό
Δημοτικό Σχολείο Αγίου Θωμά Βοιωτίας (Στ’ τάξη)– Είμαστε παιδιά
Αλέξανδρος Βουκσάνοβιτς – Στίχοι
Βασιλική Μενιδιάτη – Άτιτλο
Γιώργος Οδυσσέας Μπαλκάμος –  Έλα να παίξουμε

Στην επόμενη φάση οι συνεργαζόμενοι τραγουδοποιοί παίρνουν τη σκυτάλη, συνθέτουν πρωτότυπες μελωδίες και μπαίνουν στο στούντιο με σκοπό να ηχογραφήσουν μία χωρίς προηγούμενο συλλογή κοινωνικής απεύθυνσης και ευαισθητοποίησης του κοινού για αυτό το πεδίο των δικαιωμάτων.

Παράλληλα εικονογράφοι και εικαστικοί εμπνέονται από το πρωτότυπο υλικό και δημιουργούν το εξώφυλλο του βινυλίου.

Δείτε περισσότερα για το πρόγραμμα καθώς και τους συμμετέχοντες καλλιτέχνες εδώ: https://ddp.gr/synenteyxi-typoy-diagonismoy-stichoyrgikis-quot-an-sas-ta/

Λίγα λόγια για το Πρόγραμμα:

Το «Αν σας τα τραγουδήσουμε» είναι ένας διαγωνισμός δημιουργίας στίχων εμπνευσμένων από τα δικαιώματα του παιδιού, στον οποίο το Δίκτυο προσκάλεσε όλα τα παιδιά να λάβουν μέρος. Το έργο ξεκίνησε το 2019, σε συνέχεια του ομώνυμου επιτυχημένου προγράμματος, με πρωτοβουλία του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού έχοντας διττό στόχο: την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και την ενεργή εμπλοκή των παιδιών στην εξοικείωση με τα δικαιώματα τους.

Οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες, τραγουδοποιοί και εικαστικοί, συμμετέχουν αφιλοκερδώς στο έργο υποστηρίζοντας έμπρακτα την πρωτοβουλία.

Γίνε συμμέτοχος κι εσύ! Στήριξε μας! Δες εδώ πώς: https://ddp.gr/donations-gr/