Σεμινάριο “Αξιοποίηση της Κίνησης στη Διδασκαλία” με τη Γκέλη Αρώνη

Το Σάββατο 4/12/2021, η Γκέλη Αρώνη, Προϊσταμένη της Μονάδας Ένταξης και Υποστήριξης Ασυνόδευτων Ανηλίκων/ Ειδική Γραμματεία Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων, ΥΜΑ θα συντονίσει ένα πολύ ενδιαφέρον βιωματικό σεμινάριο με θέμα την Αξιοποίηση της Κίνησης στη Διδασκαλία.
 

“Τα περισσότερα παιδιά περνούν καθισμένα κατά μέσο όρο το 70% του χρόνου διδασκαλίας, πρακτική η οποία επηρεάζει όχι μόνο την υγεία τους αλλά και την ακαδημαϊκή τους επίδοση. Παιγνιώδεις, κινητικές δραστηριότητες που ενσωματώνονται στη μαθησιακή διαδικασία μπορούν να συμβάλλουν στη βελτίωση των γνωστικών τους λειτουργιών (μνήμη, προσοχή/συγκέντρωση, λεκτική ικανότητα, αξιολόγηση και αξιοποίηση πληροφοριών, δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων) όσο και στην ακαδημαϊκή τους συμπεριφορά (ενεργητική συμμετοχή στην τάξη, παρακολούθηση, ολοκλήρωση εργασιών στο σπίτι).

Ελάτε να δούμε πρακτικούς τρόπους για να εφαρμόσουμε τα παραπάνω και να κάνουμε τα μαθήματα μας ενώ θα παίζουμε και θα κινούμαστε! “.

Πληροφορίες σεμιναρίου: 
Πότε: Σάββατο 4/12/2021, 16:00-18:00.
Πού: Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στον καινούριο χώρο του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού στο Μητροπολιτικό Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης»
Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι 30 άτομα και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
*Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν μαζί τους το πιστοποιητικό εμβολιασμού και να συμπληρώσουν τη φόρμα συμμετοχής
Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με την κ. Κούλα Πανάγου, Συντονίστρια Προγραμμάτων Εθελοντών, στο 6987584809.