ΚΔΑΠ Το Δίκτυο στην Τράιμπερ

Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε.

Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών από το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού 

Το Δίκτυο στην Τράιμπερ είναι ένα διεπιστημονικά σχεδιασμένο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ). Λειτουργεί από 2016 στο κέντρο της Αθήνας, στην πλατεία Τράιμπερ, από το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού, τον οργανισμό που δημιουργήθηκε με σκοπό την προστασία των δικαιωμάτων όλων των παιδιών όπως προβλέπονται από την ομώνυμη Σύμβαση του ΟΗΕ (1989).

Το πρόγραμμα λειτουργεί στο πλαίσιο της δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» της Ελληνικής Εταιρίας Τοπικής Ανάπτυξης & Αυτοδιοίκησης Α.Ε. (Ε.Ε.Τ.Α.Α.  Α.Ε.) και είναι συγχρηματοδοτούμενο από το ΕΣΠΑ.

Επιτυγχάνει να συνδράμει στην ισότιμη πρόσβαση ωφελούμενων γυναικών με χαμηλό εισόδημα στην εργασία και παράλληλα να φέρει στο επίκεντρο το παιδί και την ανάγκη του για πολύπλευρη ανάπτυξη. Το πρόγραμμα παρέχει στα παιδιά ευκαιρίες τόσο για ψυχαγωγία και συμμετοχή στην πολιτιστική ζωή, όσο και τη δυνατότητα καλλιέργειας των ατομικών και κοινωνικών τους δεξιοτήτων.  

Πιο συγκεκριμένα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5 έως 12 ετών, ενώ συνολικά συμμετέχουν περίπου 30 παιδιά ετησίως έχοντας την ευκαιρία να παρακολουθούν ένα πρόγραμμα δημιουργικών, εκπαιδευτικών και ψυχαγωγικών δράσεων που κάθε χρόνο εμπλουτίζεται από νέες σύγχρονες τάσεις από τα πεδία της τέχνης και των επιστημών (π.χ. Open Studio, Origami, Εικαστικά, Πειράματα, STEM κ.α.).

Κινητήριος δύναμη κάθε δραστηριότητας είναι οι κεντρικοί στόχοι που μοιράζονται μεταξύ τους οι Παιδαγωγοί και οι Εθελοντές του ΚΔΑΠ “Το Δίκτυο στην Τράιμπερ”, η διασφάλιση δηλαδή του σεβασμού της ατομικότητας του κάθε παιδιού, η καλλιέργεια της κοινωνικότητας και της αισθητικής τους, καθώς επίσης και η ενεργοποίηση της δημιουργικότητας αυτών.  

Πρακτικές πληροφορίες:

Πού: Πλατεία Τράιμπερ 8, πλησίον του σταθμού Μεταξουργείο

Διάρκεια: 1/09/2021-31/07/2022

Ώρες: 13:30-17:30 & 17:30-21:30

Ηλικίες: 5-12 ετών

Τρόπος συμμετοχής: με εγγραφές μέσω ΕΣΠΑ / απαραίτητη προϋπόθεση να είστε κάτοχος voucher

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα & τις εγγραφές:

diktio@ddp.gr

ΚΔΑΠ ΚΔΑΠ1 ΚΔΑΠ2 ΚΔΑΠ3 ΚΔΑΠ4