Αποδημητικά Πουλια #25 Σάββατο 17 Δεκεμβρίου με την Εφημερίδα των Συντακτών

Δελτίο Τύπου

Το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου, τα Αποδημητικά Πουλιά επιστρέφουν με το 25ο φύλλο τους, δωρεάν με την Εφημερίδα των Συντακτών. Με αφορμή την επέτειο των 30 χρόνων από την κύρωση της Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Παιδιού στην Ελλάδα, το νέο μας τεύχος αναδεικνύει την άρρηκτη σύνδεση των δικαιωμάτων του ενήλικου ανθρώπου με τα δικαιώματα του ‘’ανθρώπινου όντος κάτω των 18 ετών’’, όπως ορίζεται το παιδί στο πρώτο άρθρο της Διεθνούς Σύμβασης.

Μπορεί άραγε κανείς να ισχυριστεί πως υπήρξαν, υπάρχουν ή θα υπάρξουν ποτέ δικαιώματα ενηλίκων, αν αυτά δεν έχουν προωθηθεί και θεσπιστεί από την παιδική του κιόλας ηλικία; Κι αν κάτι τέτοιο θεωρητικά μπορούσε να συμβεί, πώς ο άνθρωπος αυτός θα μπορούσε στα στάδια της ενήλικης ζωής του να αναγνωρίσει, να διεκδικήσει και να προωθήσει επαρκώς τα δικαιώματά του αυτά; Αυτά είναι κάποια από τα ερωτήματα, τα οποία θα κληθούμε να απαντήσουμε και να αναδείξουμε μέσα από τις σελίδες του νέου μας τεύχους. Μέσα από άρθρα εμπνευσμένα από την Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Παιδιού, αλλά και ενδιαφέρουσες συνεντεύξεις με θεσμικούς φορείς και παιδοψυχολόγους, το 25ο μας τεύχος αφιερώνεται στην σπουδαιότητα της κατοχύρωσης των δικαιωμάτων αυτών τόσο για την προάσπιση της παιδικής ηλικίας, όσο και της ενήλικης εξέλιξης και δράσης ενός ανθρώπου εν γένει.

Τα Αποδημητικά Πουλιά κυκλοφορούν ως μέρος του προγράμματος των Νέων Δημοσιογράφων του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού. Το πρόγραμμα φέρνει κοντά έφηβα και νέα άτομα, διαφορετικών εθνικοτήτων, με σκοπό την έκδοση της πολύγλωσσης εφημερίδας, αλλά και τη μετάδοση των αρχών και των αξιών της δημοσιογραφίας και την ενδυνάμωση του διαπολιτισμικού διαλόγου. Η εφημερίδα περιέχει κείμενα στα Ελληνικά, Αγγλικά, Αραβικά, Φαρσί και Ούρντου.

Η έκδοση του 25ου φύλλου της εφημερίδας Αποδημητικά Πουλιά δημιουργήθηκε από το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού με υποστήριξη του Ιδρύματος Ρόζα Λούξεμπουργκ – Παράρτημα Ελλάδας , αλλά και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες. Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα των Αποδημητικών Πουλιών migratorybirds.gr και ακολουθήστε τα Αποδημητικά Πουλιά στο Facebook, το Twitter και το Ins