ΑλλάΖω Σελίδα… από τη βιβλιοθήκη ↔ στη φύση – Μια σπορά κι έναν καιρό…

Η Παιδική Δανειστική Βιβλιοθήκη του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού, ως μέλος του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, υποδέχεται το καλοκαίρι με μια σειρά εργαστηρίων για τα παιδιά και τις οικογένειές τους, με τίτλο «ΑλλάΖΩ Σελίδα… από τη βιβλιοθήκη ↔ στη φύση, Μια σπορά κι έναν καιρό…».

Πρόκειται για εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης, τα οποία έχει δημιουργήσει η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, με επίκεντρο πάντα το βιβλίο. Κάθε νέο εργαστήριο θα ανεβαίνει κάθε Πέμπτη, έτσι ώστε οι μικροί μας φίλοι να μπορούν να τα υλοποιούν με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς τους στο σπίτι ή όπου αλλού θέλουν, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Ακολουθεί ο σύνδεσμος του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών, για περισσότερες πληροφορίες: https://network.nlg.gr/

Οι δημιουργίες των παιδιών και των οικογενειών τους μπορούν να ανεβαίνουν στα προσωπικά social media του καθενός, χρησιμοποιώντας τα hashtags του προγράμματος #forEBEr #17SDGS #NLGgoals. Επίσης, δεν ξεχνάμε να κάνουμε tag τη σελίδα Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού και τη σελίδα Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, καθώς και να προσθέσουμε τα hashtags #ddp #ncr. Εναλλακτικά, μπορείτε να μας στέλνετε τις κατασκευές σας στο e-mail της Βιβλιοθήκης: t.kotsovos@ddp.gr

Έτσι, θα δημοσιεύουμε κι εμείς τις δικές σας δημιουργίες, συμμετέχοντας όλοι μαζί στο μαγικό κόσμο των βιβλίων και της φαντασίας.

Ακολουθούν τα προτεινόμενα εργαστήρια από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος:

Εργαστήριο 1: Η κιβωτός των σπόρων (α’ μέρος & β’ μέρος)
Εργαστήριο 2: Οι σπόροι που πετούν (α’ μέρος & β’ μέρος)
Εργαστήριο 3: Οι σπόροι που κρύβονται (α’ μέρος & β’ μέρος)
Εργαστήριο 4: Παραμυθο-σπορίες (α΄μέρος, β’ μέρος & γ’ μέρος)
Εργαστήριο 5: Το ημερολόγιο της σποράς (α’ μέρος, β’ μέρος & γ’ μέρος)
Εργαστήριο 6: Οι σπείρες στη θάλασσα (α’ μέρος & β’ μέρος)
Εργαστήριο 7: 
Οι σπείρες στη γη (α’ μέρος, β’ μέρος & γ’ μέρος)