“Αμλετ”, μια εφηβική θεατρική παράσταση | Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018 | 9 μ.μ. | Θέατρο ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟΥ

44030731_10156008555253565_2238882832686514176_o

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Άμλετ.

[μια εφηβική θεατρική παράσταση]

Κυριακή, 21 Οκτωβρίου | Ώρα Έναρξης 9μ.μ. | Είσοδος Ελεύθερη | Απαραίτητη προκράτηση*
Θέατρο ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟΥ, Κεφαλληνίας 17 & Κυκλάδων, Κυψέλη

«We know what we are, but know not what we may be»

Μετά την επιτυχημένη πρεμιέρα της παράστασης τον Ιούνιο στο φεστιβάλ FESTIZART 2018 (Γαλλία), η εφηβική θεατρική ομάδα του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού, παρουσιάζει την παράσταση Άμλετ σε σκηνοθεσία Ισμήνης Πρωίου, στο θέατρο Τόπος Αλλού.

Ο βασιλιάς Άμλετ πεθαίνει. Η σύζυγός του, Γερτρούδη, παντρεύεται τον αδελφό του Κλαύδιο, ο οποίος στέφεται βασιλιάς. Τότε, το φάντασμα του νεκρού βασιλιά εμφανίζεται στον έφηβο γιο του, πρίγκιπα Άμλετ, ζητώντας εκδίκηση για τη δόλια δολοφονία του…

Η ανήσυχη γραφή του Ουίλιαμ Σαίξπηρ και ο μαγικός κόσμος του Άμλετ αποτελούν έμπνευση για την συλλογική καλλιτεχνική δημιουργία και έκφραση 9 εφήβων επί σκηνής: αντλώντας υλικό από το κείμενο αλλά και από τα βιώματα, τις σκέψεις και τα όνειρά τους, η δημιουργική διαδικασία ολοκληρώνεται με την παρουσίαση της παράστασης στην Αθήνα.

Η παράσταση «Άμλετ» σε σκηνοθεσία Ισμήνης Πρωίου αποτελεί τη συμμετοχή του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Citizenship και πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Erasmus Plus και του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, σε συνεργασία με τη γαλλική κολλεκτίβα JE PARS A ZART (Montpellier). Η Ισμήνη Πρωίου παρακινεί τους εφήβους να δημιουργήσουν το δικό τους υλικό, εμπνεόμενοι από το κείμενο, αλλά και από αυτοσχεδιασμούς και θεατρικά παιχνίδια, δίνοντάς τους την ευκαιρία να ανακαλύψουν τη θεατρικότητά τους!
Η παράσταση πραγματοποιείται χάρη στην ευγενική παραχώρηση του Θεάτρου Τόπος Αλλού.

Συντελεστές
Σκηνοθεσία Ισμήνη Πρωίου
Πρωτότυπη Μουσική Σύνθεση Βαγγέλης Γιαννόπουλος Ίσαρης
Σκηνογραφία Ιωάννα Λισγάρα
Φωτογραφίες & Βίντεο Τάκης Πρώιος, Δημήτρης Τελλής, Αλφρέδο Πετσουάν, Bashar Deeb
Design & Layout Δημήτρης Γαζής
Οργάνωση προγράμματος Βασιλική Παπαγεωργίου, Κωνσταντίνα Γεωργίου / Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού
Εφηβική θεατρική ομάδα: Αζάια Ομπάμουγι, Ανάς Μιάχ, Δήμητρα Καισίδη, Έλεν Μιάχ, Μπράιαν Ιμπεακάμ, Μυρτώ Παύλου, Παναγιώτης Θωίδης, Πάολα Χατζή, Σοφία Σαραντοπούλου
Ευχαριστούμε θερμά το Θέατρο Τόπος Αλλού για την παραχώρηση του θεάτρου, καθώς και τα Αθηναϊκά Θέατρα, το Victoria Square Project και τον χώρο προβών Καμπούνια για την ευγενική φιλοξενία κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας και των προβών.

*Για πληροφορίες και κρατήσεις: 210 5148366
Facebook event
Δωρητής

νιαρχος