Ανακοίνωση τελικών αποτελεσμάτων του διαγωνισμού “Acting for children’s rights! |  Τα δικαιώματα του παιδιού γίνονται θεατρικό έργο”

Ανακοίνωση τελικών αποτελεσμάτων του διαγωνισμού 

Acting for childrens rights! |  Τα δικαιώματα του παιδιού γίνονται θεατρικό έργο 

 

Το 2ο και τελικό στάδιο του πανελλαδικού, εφηβικού διαγωνισμού συγγραφής θεατρικών έργων Acting for childrens rights! | Τα δικαιώματα του παιδιού γίνονται θεατρικό έργο”, που υλοποιεί το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), ολοκληρώθηκε. Μετά από ανοικτή για το κοινό διαδικτυακή ψηφοφορία, που έληξε την Παρασκευή 30 Ιουνίου, και περισσότερες από 3.000 ψήφους, το κοινό επέλεξε τους νικητές! 

Στο πρώτο στάδιο του διαγωνισμού έφηβοι ηλικίας 12 έως 18 ετών μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου) κλήθηκαν να συγγράψουν ένα πρωτότυπο θεατρικό μονόπρακτο, εμπνευσμένο από το άρ.2 της Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Παιδιού, στο οποίο κατοχυρώνεται η απαγόρευση κάθε είδους διάκρισης εις βάρος των παιδιών (φυλής, φύλου, θρησκείας κ.ά.). Ειδική Επιτροπή αποτελούμενη από τον Αλέξανδρο Βάρθη, την Εύη Γεροκώστα, τη Τζωρτζίνα Κακουδάκη, τη Στέλλα Σερέφογλου και τη Θεώνη Κουφονικολάκου ξεχώρισε δέκα έργα από ένα πλήθος 106 αξιόλογων συμμετοχών από όλη την Ελλάδα. 

Στο δεύτερο στάδιο του διαγωνισμού, τα δέκα διακριθέντα θεατρικά μονόπρακτα, προετοιμάστηκαν από την Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης Νέο Ελληνικό Θέατρο με τη μορφή αναλογίου, βιντεοσκοπήθηκαν, και δημοσιοποιήθηκαν στο κανάλι ΥouΤube του Δικτύου, προκειμένου να τα παρακολουθήσει το κοινό και να ψηφίσει το έργο που το συγκίνησε και το εντυπωσίασε περισσότερο σε κάθε ηλικιακή κατηγορία (Γυμνασίου και Λυκείου). 

Ποια ήταν λοιπόν η τελική του απόφαση; Σας ανακοινώνουμε με ενθουσιασμό τους νικητές του διαγωνισμού: 

Α) Κατηγορία Γυμνασίου: 

Τίτλος έργου: Μαλλί και καρδιά… χρυσή
Συγγραφέας: Άννα Μαρία Φιλοθέη Γκίκα  (Εκπαιδευτήρια Μάνεση)

Β) Κατηγορία Λυκείου:

Τίτλος έργου: Δικαίωμα στη ζωή! 
Συγγραφείς: Παρασκευή Πατρίκη, Μυρτώ Τέγου, Γιώργος Σδράκας, Ελένη Φιλίππου & Νικολέττα Χαμπέρη  (6ο ΓΕΛ Τρικάλων)

Θερμά συγχαρητήρια στους νικητές, αλλά και σε όλους τους υποψήφιους, που με ευαισθησία και χιούμορ εξέφρασαν τη δική τους εικόνα για τις διακρίσεις που υφίστανται καθημερινά τα παιδιά και μας έδωσαν ένα μήνυμα ενδυνάμωσης και ελπίδας μέσα από τη θεατρική γραφή! 

Υπενθυμίζουμε ότι τα δυο έργα που διακρίθηκαν, θα παρουσιαστούν στο κοινό υπό μορφή παράστασης σε συνεργασία με την Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης Νέο Ελληνικό Θέατρο, σε Φεστιβάλ θεατρικού έργου που θα διοργανώσει το Δίκτυο τον Οκτώβριο του 2023 στην Αθήνα. 

Μείνετε συντονισμένοι για να μάθετε τη συνέχεια του Acting for childrens rights!, καθώς ακολουθούν σημαντικές ανακοινώσεις για την απονομή των επαίνων και των επάθλων! 

Δείτε αναλυτικά πώς κυμάνθηκε η ψηφοφορία των έργων. 

*Το πρόγραμμα έχει λάβει την έγκριση του ΙΕΠ και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων.   

Δωρητής προγράμματος: Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).  

Χορηγοί Επικοινωνίας: 

Ψηφοφορία των έργων