Ανοιχτή πρόσκληση σε διαδικτυακό σεμινάριο για την πλατφόρμα U-Report GR

Το Γραφείο της UNICEF στην Ελλάδα και το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού σας προσκαλούν σε ένα διαδικτυακό σεμινάριο για την παρουσίαση της πλατφόρμας UReport Greece. Το U-Report είναι μία παγκόσμια πλατφόρμα της UNICEF που έχει ως στόχο να ενδυναμώσει τους εφήβους και τους νέους να εκφράσουν τις απόψεις του για θέματα που τους αφορούν και να ενθαρρύνει τη δημοκρατική συμμετοχή τους.

Η πλατφόρμα λειτουργεί σε 90 χώρες σε όλο τον κόσμο, με πάνω από 21,5 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες. Απευθύνεται σε εφήβους και νέους 14-25 ετών και φιλοξενεί δημοσκοπήσεις για διάφορα πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα που επηρεάζουν τους ίδιους και τις κοινότητές τους.

Η πλατφόρμα U-Report στην Ελλάδα είναι διαθέσιμη στα Ελληνικά, Αραβικά, Φαρσί, Ουρντού, Αγγλικά και Γαλλικά.

Ημερομηνία διεξαγωγής σεμιναρίου: 17 Μαΐου 2022

Ώρες: 16:00-17:30

Σε ποιους απευθύνεται:  Επαγγελματίες που εργάζονται με μετανάστες και πρόσφυγες, διαμεσολαβητές/τριες και κοινωνικοί λειτουργοί.

Πρόγραμμα σεμιναρίου:

  • Εισαγωγή   
  • Χαιρετισμός – Γκέλη Αρώνη, Προϊσταμένη της Μονάδας Ένταξης και Υποστήριξης των Ασυνόδευτων Ανηλίκων στην Ειδική Γραμματεία Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, Μέλος Δ.Σ του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού
  • Παρουσίαση του UReport και των αποτελεσμάτων της πρώτης δημοσκόπησης – Λίνα Αντάρα, UNICEF 
  • Ερωτήσεις  
  • Ιδέες για την επόμενη δημοσκόπηση – Αγγελική Δημούλια, Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού 
  • Τελικές παρατηρήσεις  

Πληροφορίες συμμετοχής: 

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί διαδικτυακά μέσω zoom και θα αποσταλεί το σχετικό link στους εγγεγραμμένους/ες συμμετέχοντες/ουσες. 

Η γλώσσα διεξαγωγής του σεμιναρίου θα είναι η Ελληνική.

Το σεμινάριο έχει συμμετοχικό χαρακτήρα οπότε θα ζητηθεί από τους συμμετέχοντες να έχουν ανοικτή την κάμερα και να είναι σε θέση να χρησιμοποιήσουν μικρόφωνο. 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν δήλωση συμμετοχής μέχρι τις 13 Μαΐου 2022 στην φόρμα συμμετοχής

Περισσότερες πληροφορίες: 2110133919, a.karapatsia@ddp.gr 

Scheduled Featured ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ