Αποδημητικά Πουλιά #20 | Σάββατο 27 Φεβρουαρίου με την Εφημερίδα των Συντακτών

Αποδημητικά Πουλιά

Το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου επιστρέφουν τα Αποδημητικά Πουλιά με το 20ο φύλλο τους, δωρεάν με την Εφημερίδα των Συντακτών. Οι Νέοι Δημοσιογράφοι γιορτάζουν τα 20 τεύχη τους και θυμούνται τις πιο δυνατές στιγμές από το συναρπαστικό ταξίδι τους! Δεν γίνεται να ξεχάσουν ποτέ τη μέρα που κυκλοφόρησε το πρώτο τεύχος, αλλά ούτε και τη σχέση που έχει αναπτυχθεί ανάμεσα στα μέλη της ομάδας, τα οποία την περιγράφουν ως οικογένεια.

Στο 20ο τεύχος των Αποδημητικών Πουλιών οι Νέοι Δημοσιογράφοι μεταξύ άλλων γράφουν για τα παιδιά που αναγκάζονται να αφήσουν το σχολείο για να εργαστούν, αλλά και για το κίνημα Black Lives Matter και την ανάγκη να πούμε «όχι» στο ρατσισμό. Εξηγούν ότι η ελευθερία των δημοσιογράφων μάς αφορά όλους γιατί «μια κοινωνία χωρίς δημοσιογράφους είναι μια κοινωνία χωρίς στόμα, μάτια και αυτιά» και γιατί το δικαίωμα στην ενημέρωση είναι ένα δικαίωμα όλων.

Επίσης, το τεύχος αυτό περιλαμβάνει μία συνέντευξη με τον εικαστικό καλλιτέχνη Αλεξέι Σάχοφ, που γεννήθηκε στο Κιργιστάν και ζει στην Τσεχία, και με τη Μαρία Νεφέλη Χατζηιωαννίδου, τη γυναίκα πίσω από τις “Υπέροχες Γυναίκες”, μια σελίδα που ενδυναμώνει τις γυναίκες κάθε ηλικίας.

Τα Αποδημητικά Πουλιά κυκλοφορούν ως μέρος του προγράμματος των Νέων Δημοσιογράφων του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού. Το πρόγραμμα φέρνει κοντά έφηβα και νέα κορίτσια και αγόρια, διαφορετικών εθνικοτήτων, με σκοπό την έκδοση της πολύγλωσσης εφημερίδας, αλλά και τη μετάδοση των αρχών και των αξιών της δημοσιογραφίας και την ενδυνάμωση του διαπολιτισμικού διαλόγου. Η εφημερίδα περιέχει κείμενα στα Ελληνικά, Αγγλικά, Αραβικά, Φαρσί και Ούρντου.

Η έκδοση του 20ου φύλλου της εφημερίδας Αποδημητικά Πουλιά δημιουργήθηκε από το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού με την υποστήριξη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, του Ιδρύματος Ρόζα Λούξεμπουργκ – Παράρτημα Ελλάδας, του Open Society Foundations και της Πρεσβείας της Ολλανδίας στην Ελλάδα.

📌 Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα των Αποδημητικών Πουλιών migratorybirds.gr και ακολουθήστε τα Αποδημητικά Πουλιά στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram!