Αποτελέσματα Διαγωνισμού Στιχουργικής “Τα δικαιώματά μας γίνονται τραγούδια”

To Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού ανακοινώνει την τελική λίστα των στίχων που επιλέχθηκαν να γίνουν τραγούδι στο πλαίσιο του διαγωνισμού με τίτλο «Αν σας τα τραγουδήσουμε», μία πρωτοβουλία του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού.

Με συμμετοχή που ξεπέρασε κάθε προσδοκία ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του Διαγωνισμού Στιχουργικής του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού. Στίχους κατέθεσαν πάνω από 200 σχολεία και εκπαιδευτικοί φορείς από κάθε εκπαιδευτική βαθμίδα και γεωγραφικό πλάτος της ελληνικής επικράτειας και όχι μόνο.  Από την Κρήτη μέχρι τη Βέροια, τη Θεσσαλονίκη και το τμήμα ελληνικών εκπαιδευτικού ιδρύματος των Βρυξελλών και από το νηπιαγωγείο μέχρι το Λύκειο παιδιά και έφηβοι πήραν μολύβι και χαρτί για να συνθέσουν στιχάκια αντλώντας από τα θεμελιώδη δικαιώματα τους.

Τα Δικαιώματα των Παιδιών έγιναν στίχοι και τώρα είναι η στιγμή να ακουστούν σε όλη τη Γη μέσα από το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού!

Η τελική επιλογή στίχων είναι η εξής:

-El Systema Greece, Κι είναι ο σάκος μου βαρύς
-Hasan Alslash, Δικαίωμα στην αγάπη και την πατρίδα (KEDU)
-Hasan Alslash, Δικαίωμα στην ελευθερία, την ταυτότητα και την ειρήνη (KEDU)
-Μηλιώνη Ευθυμία, Ο λόγος μου
-Βασίλης Ραφαήλ Γιαννόπουλος, Γκρίζοι Κύριοι
-Καλαθάκη Μαρία – Χαλκιαδάκη Νικολέτα, Δικαίωμα
-Ελισάβετ Τσολακίδου – Παιδική Χαρά
-Αικατερινή -Μιχαέλα Τσιμπούκη – Πάμε να βρούμε έναν Θεό
-Στ τάξη Δημοτικό Σχολείο Αγίου Θωμά Βοιωτίας – Είμαστε παιδιά
-Στίχοι – Αλέξανδρος Βουκσανοβιτς
-Βασιλική Μενιδιάτη
-Γιώργος Οδυσσέας Μπαλκάμος –  Έλα να παίξουμε

Στην επόμενη φάση οι συνεργαζόμενοι τραγουδοποιοί παίρνουν τη σκυτάλη, συνθέτουν πρωτότυπες μελωδίες και μπαίνουν στο στούντιο με σκοπό να ηχογραφήσουν μία χωρίς προηγούμενο συλλογή κοινωνικής απεύθυνσης και ευαισθητοποίησης του κοινού για αυτό το πεδίο των δικαιωμάτων.

Παράλληλα εικονογράφοι και εικαστικοί εμπνέονται από το πρωτότυπο υλικό και δημιουργούν το εξώφυλλο του βινυλίου.

Δείτε περισσότερα για το πρόγραμμα καθώς και τους συμμετέχοντες καλλιτέχνες εδώ: https://ddp.gr/synenteyxi-typoy-diagonismoy-stichoyrgikis-quot-an-sas-ta/

Λίγα λόγια για το Πρόγραμμα:

Το «Αν σας τα τραγουδήσουμε» είναι ένας διαγωνισμός δημιουργίας στίχων εμπνευσμένων από τα δικαιώματα του παιδιού, στον οποίο το Δίκτυο προσκάλεσε όλα τα παιδιά να λάβουν μέρος. Το έργο ξεκίνησε το 2019, σε συνέχεια του ομώνυμου επιτυχημένου προγράμματος, με πρωτοβουλία του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού έχοντας διττό στόχο: την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και την ενεργή εμπλοκή των παιδιών στην εξοικείωση με τα δικαιώματα τους.

Οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες, τραγουδοποιοί και εικαστικοί, συμμετέχουν αφιλοκερδώς στο έργο υποστηρίζοντας έμπρακτα την πρωτοβουλία.

Γίνε συμμέτοχος κι εσύ! Στήριξε μας! Δες εδώ πώς: https://ddp.gr/donations-gr/