Χρήσιμες και σημαντικές πληροφορίες για τη Γενική Συνέλευση (Γ.Σ.)

 • Δικαίωμα ψήφου αλλά και υποβολής υποψηφιότητας για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο και την Εξελεγκτική Επιτροπή έχουν όλα τα ταμειακώς ενήμερα μέλη επί του αριθμού των οποίων λογίζεται η ύπαρξη ή μη απαρτίας.

Παρακαλούμε μεριμνήστε εγκαίρως (έως την ημέρα της διεξαγωγής της Γ.Σ.) για την τακτοποίηση της συνδρομής σας, η οποία υπενθυμίζεται ότι είναι 20 ευρώ/έτος.

Διαθέσιμοι λογαριασμοί για την κατάθεση της συνδρομής είναι οι:

 • Εθνική Τράπεζα IBAN: GR65 0110 6500 0000 6504 7006 864 (BIC: ETHNGRAA)
 • Τράπεζα Πειραιώς ΙBAN: GR57 0172 0800 0050 8006 5246 076 (BIC: PIRBGRAA)
 • Alpha Bank IBAN: GR19 0140 3530 3530 0200 2004 804 (BIC: CRBAGRAA)

Παρακαλούμε, αν επιλέξετε έναν από τους παραπάνω λογαριασμούς, μην ξεχάσετε να σημειώσετε στην αιτιολογία «συνδρομή μέλους» καθώς και τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας σας (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο, διεύθυνση, email).

Στην ιστοσελίδα μας https://ddp.gr/gine-melos μπορείτε να βρείτε επιπλέον τρόπους εξόφλησης της συνδρομής, ενώ για οποιαδήποτε ερώτηση, διευκρίνιση ή βοήθεια σχετικά με τη συνδρομή σας, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τo τηλέφωνo 211 0133919, καθημερινά, κατά τις ώρες 9 π.μ. – 5 μ.μ..

 • Οι ενδιαφερόμενοι να θέσουν υποψηφιότητα για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο θα πρέπει να υποβάλουν στα γραφεία του Δικτύου (Χέυδεν 12, 104 34, Πλατεία Βικτωρίας) σχετική γραπτή και ενυπόγραφη αίτηση, συνοδευόμενη από σύντομο (μέχρι 200 λέξεις) βιογραφικό σημείωμα, στο οποίο να περιλαμβάνονται οι λόγοι υποβολής υποψηφιότητας αλλά και οι τρόποι/τα πεδία που το υποψήφιο μέλος προτίθεται να υποστηρίξει το σωματείο μας έως τις 18 Μαΐου 2022. Σε περίπτωση αδυναμίας εμπρόθεσμης κατάθεσης της γραπτής αίτησης, η υποβολή της υποψηφιότητας μπορεί γίνει και με email στο ίδιο χρονικό πλαίσιο, στο diktio@ddp.gr (θέμα: “υποβολή υποψηφιότητας ΔΣ”).
 • Υπενθυμίζεται ότι μέλη που πρόκειται να απουσιάσουν από τη Γενική Συνέλευση και είναι ταμειακώς ενήμερα, μπορούν να εκπροσωπηθούν σε αυτή και τις αρχαιρεσίες της εφόσον καταθέσουν αυτοπροσώπως ή μέσω email από τον προσωπικό τους λογαριασμό υπογεγραμμένη εξουσιοδότηση. (Υποβολή μέσω email στο: diktio@ddp.gr [θέμα: “εξουσιοδότηση για ΓΣ”]). Απαγορεύεται η εκπροσώπηση περισσοτέρων των δύο μελών από έναν μόνον εντολοδόχο.
 • Η ώρα έναρξης της Γ.Σ. είναι 6.00 μ.μ. και εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί ως τις 8.30 μ.μ..
 • Στον χώρο θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα πρόληψης κατά της πανδημίας.

Ειδικότερες πληροφορίες για όσα μέλη λάβουν μέρος στη Γ.Σ. διαδικτυακά: 

 • Όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος στη Γ.Σ. διαδικτυακά, θα χρησιμοποιήσουν την πλατφόρμα zoom. Παρακαλούμε, την ημέρα της Γ.Σ., στις 6.00 μ.μ., ακολουθήστε τον σύνδεσμο (λινκ): https://us06web.zoom.us/j/82751417934?pwd=QWF6bkNsemdvaythRTUzR24vMFVvZz09 και στη συνέχεια πληκτρολογήστε 827 5141 7934 (meeting id) και 924776 (password).

Αν έχετε ήδη εγκατεστημένη την εφαρμογή zoom, μπορείτε να πατήσετε “join” και στη συνέχεια, αν σας ζητηθεί, να συμπληρώστε τους παραπάνω meeting id και password αριθμούς. Παρακαλούμε πολύ μην κοινοποιήσετε τον παραπάνω σύνδεσμό σε άλλους.

Για τη διασφάλιση της εγκυρότητας της Γ.Σ., κατά την είσοδο στην πλατφόρμα (στην έναρξη της Γ.Σ.), θα γίνει έλεγχος ταυτοπροσωπίας.

 • Οι διαδικτυακά συμμετέχοντες στη Γ.Σ. παρακαλούνται, πριν την Γ.Σ. να έχουν ρυθμίσει τις όποιες εκκρεμότητές τους σε σχέση με τη συνδρομή τους. Αλλιώς, λόγω της πολυπλοκότητας της διαδικασίας, δεν θα είναι εφικτή η διαδικτυακή συμμετοχή τους. Θα μπορούν όμως να λάβουν μέρος και να προβούν σε κατάθεση της συνδρομής τους με φυσική παρουσία. Παρακαλούμε, ενημερώστε μας αμέσως μόλις τακτοποιήσετε την εκκρεμότητα της συνδρομής σας αποστέλλοντας από την προσωπική σας ηλεκτρονική διεύθυνση σχετικό mail στο diktio@ddp.gr. Για να εντοπίσουμε άμεσα το mail σας, παρακαλούμε βάλτε τίτλο: «πληρωμή συνδρομής». Στο κείμενο του mail πρέπει να γράψετε το ονοματεπώνυμό σας, ένα τηλέφωνο επικοινωνίας, και να επισυνάψετε και το αποδεικτικό πληρωμής. (Για οποιοδήποτε πρόβλημα ή διευκρίνιση, παρακαλούμε καλέστε μας στο 211 0133919).
 • Κατά την έναρξη της Γ.Σ. και εφόσον έχετε εισέλθει διαδικτυακά σε αυτή, θα σας σταλεί (στην παραπάνω προσωπική σας ηλεκτρονική διεύθυνση) μήνυμα με τίτλο «Εκλογή Δ.Σ. και Ε.Ε. του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού».

Προσοχή: το συγκεκριμένο μήνυμα θα σας σταλεί από την ηλεκτρονική διεύθυνση elections@zeus.grnet.gr  της Zeus digital voting* και θα περιλαμβάνει στο κείμενό του ειδικό σύνδεσμο (λινκ) για την ψηφοφορία του νέου Δ.Σ. και της Εξελεγκτικής Επιτροπής. Παρακαλούμε, κατά την έναρξη της Γ.Σ., ελέγξτε τόσο τα εισερχόμενα (inbox) όσο και τα ανεπιθύμητα αρχεία (spam) του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου για το συγκεκριμένο e-mail.

* Η «Ψηφιακή Κάλπη Ζευς» είναι ένα πληροφοριακό σύστημα για την αδιάβλητη διεξαγωγή απόρρητων ψηφοφοριών με αμιγώς ηλεκτρονικό τρόπο. Η «Ψηφιακή Κάλπη Ζευς» έχει εξυπηρετήσει χιλιάδες ηλεκτρονικές κάλπες και ψηφοφόρους για φορείς στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Επιστημονικά Σωματεία, Σύλλογοι, Ελληνικά Πανεπιστήμια κλπ). Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες στο https://zeus.grnet.gr/zeus/ .

Ο παραπάνω σύνδεσμος για την ψηφοφορία είναι μοναδικός και προσωπικός για τον/την κάθε ψηφοφόρο και θα γίνει ενεργός μόλις ξεκινήσει η διαδικασία της ψηφοφορίας. Ακολουθώντας τον και επιλέγοντας την καρτέλα «ψήφος» θα μπορέσετε να εισέλθετε στο ψηφοδέλτιο που θα περιλαμβάνει δύο λίστες ονομάτων:

α) μία λίστα με τους υποψήφιους για το Δ.Σ. και

β) μία δεύτερη λίστα με τους υποψήφιους για την Εξελεγκτική Επιτροπή (Ε.Ε.).

Στην πρώτη λίστα (υποψήφιοι για το Δ.Σ.) ο/η κάθε ψηφοφόρος μπορεί να επιλέξει (κάνοντας «κλικ» στο τετράγωνο δίπλα σε κάθε όνομα) από 1 έως 5 υποψήφιους, ενώ στη δεύτερη λίστα (υποψήφιοι Εξελεγκτικής Επιτροπής) από 1 έως 3 υποψήφιους. Αν εξαντληθεί ο μέγιστος αριθμός ψήφων, ο/η ψηφοφόρος που θέλει να αλλάξει κάποια επιλογή προτίμησης υποψηφίου, θα πρέπει πρώτα να απο-επιλέξει κάποια από τις προηγούμενες επιλογές του/της. Μόλις ολοκληρωθεί η ψηφοφορία, ο/η κάθε ψηφοφόρος θα λάβει στην ηλεκτρονική του/της διεύθυνση από το elections@zeus.grnet.gr νέο μήνυμα – επιβεβαίωση καταχώρησης της ψήφου του/της. Ακόμη και μετά τη λήψη του μηνύματος αυτού, υπάρχει η δυνατότητα ο/η κάθε ψηφοφόρος να αλλάξει την ψήφο του/της όσες φορές το επιθυμεί εφόσον δεν έχει λήξει ο χρόνος που θα δοθεί για την ψηφοφορία. Μόνο η τελευταία ψήφος θα καταμετρηθεί στο αποτέλεσμα.

 • Τα μέλη που θα λάβουν μέρος μέσω zoom, θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν και να ψηφίσουν και στις υπόλοιπες προαναφερόμενες διαδικασίες (εκλογή προεδρείου Γ.Σ., έγκριση απολογισμού/απαλλαγή απερχόμενου Δ.Σ., εκλογή εφορευτικής επιτροπής) χρησιμοποιώντας την εφαρμογή ανάτασης χεριού (raise hand) του zoom. Η ίδια εφαρμογή καθώς και επιπλέον αυτή του chat θα χρησιμοποιηθούν και για τη διευκόλυνση μελών που θέλουν να τοποθετηθούν ή να υποβάλουν ερωτήσεις κατά τη διάρκεια της Γ.Σ. Για τον τρόπο χρήσης και των δύο εφαρμογών (raise hand, chat) θα δοθούν σαφείς οδηγίες κατά την έναρξη της Γ.Σ..

Για οποιοδήποτε τυχόν πρόβλημα σχετικά με τη διαδικτυακή συμμετοχή και ψηφοφορία μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας τόσο πριν ή κατά τη διάρκεια της Γ.Σ. στο 210 5247470 και στο 6934029356.

Σας ευχαριστούμε και σας περιμένουμε με χαρά στη Γ.Σ. μας.