Δελτίο Τύπου: “Acting for children’s rights” Τα δικαιώματα του παιδιού γίνονται θεατρικό έργο!

O διαγωνισμός απευθύνεται σε έφηβους ηλικίας 12 έως 18 ετών, με θέμα το δικαίωμα κάθε παιδιού να ζει χωρίς διακρίσεις. Μέσα από τον διαγωνισμό, το Δίκτυο στοχεύει στην ενημέρωση των ίδιων των παιδιών, αλλά και την ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού στο ζήτημα των δικαιωμάτων των παιδιών, όπως ορίζονται και προστατεύονται στη Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Παιδιού, η οποία αποτελεί νόμο του Ελληνικού κράτους από το 1992 (Ν.2101/1992). Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).  

Σκοπός είναι η Σύμβαση να αποτελέσει πηγή έμπνευσης για τα παιδιά! Ειδικότερα, καλούνται να συγγράψουν ένα πρωτότυπο θεατρικό μονόπρακτο, εμπνευσμένο από το άρ.2 της Σύμβασης, στο οποίο κατοχυρώνεται η απαγόρευση κάθε είδους διάκρισης εις βάρος των παιδιών (φυλής, φύλου, θρησκείας κ.ά.). Το Δίκτυο ενθαρρύνει όλους τους έφηβους συγγραφείς να στείλουν τις συμμετοχές τους, ώστε να λάβει ορατότητα η δική τους οπτική πάνω στο ζήτημα των διακρίσεων που υφίστανται τα παιδιά!   

Η επιλογή των έργων στο 1ο στάδιο αξιολόγησης θα γίνει από ειδική Επιτροπή, η οποία έχουμε τη χαρά να απαρτίζεται από: τον Αλέξανδρο Βάρθη, την Εύη Γεροκώστα, τη Τζωρτζίνα Κακουδάκη, τη Θεώνη Κουφονικολάκου και τη Στέλλα Σερέφογλου!   

Η Επιτροπή θα επιλέξει δέκα έργα (Μάρτιος 2023), τα οποία θα παρουσιαστούν υπό μορφήθεατρικού αναλογίουαπό την Ανώτερη Σχολή Δραματικής ΤέχνηςΝέο Ελληνικό Θέατροκαι θα βιντεοσκοπηθούν, με σκοπό να αναρτηθούν στοκανάλιΥoutubeτου Δικτύου (Μάιος 2023). Εκεί, θα παραμείνουν ανοιχτά σεψηφοφορία για το κοινό(Ιούνιος 2023), ώστε να διακριθούν τα δυο επικρατέστερα έργα, τα οποία θα παρουσιαστούν στο κοινό υπό μορφή παράστασης σε συνεργασία με το Νέο Ελληνικό Θέατρο, σεΦεστιβάλ που θα διοργανώσει το Δίκτυο τον Οκτώβριο του 2023!  

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον διαγωνισμό, καθώς και τους όρους και τις φόρμες συμμετοχής θα βρείτε εδώ.   

Περίοδος υποβολής έργων: 03.10.2022 – 28.02.2023. 

*Το πρόγραμμα τελεί υπό τηναιγίδα του Δήμου Αθηναίων. 

** Το πρόγραμμα έχει λάβει την έγκριση του ΙΕΠ.   

Δωρητής προγράμματος: Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). 

Xορηγοί Eπικοινωνίας:

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]