Έκθεση Ζωγραφικής | «Ζωγραφίζοντας έναν κόσμο που αλλάζει» | Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018 | 17:00- 19:00 μ.μ. | Οικία Θεοτοκόπουλου, (Θεοτοκοπούλου 34 στα Άνω Πατήσια)

afisa_II

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού, η ομάδα του «Κέντρου για το Παιδί», σας προσκαλεί στις 30 Νοεμβρίου, ημέρα Παρασκευή και ώρα 17:00-19:00 στην Οικία Θεοτοκόπουλου, (Θεοτοκοπούλου 34 στα Άνω Πατήσια) στα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής «Ζωγραφίζοντας έναν κόσμο που αλλάζει».

Στην έκθεση θα παρουσιαστούν όλα τα έργα που δημιούργησαν παιδιά ηλικίας 8-12 ετών στο πλαίσιο εικαστικού εργαστηρίου που λειτούργησε στο χώρο του «Κέντρου για το Παιδί», στο Πολυδύναμο Δημοτικό Ιατρείο Πατησίων, από τον Οκτώβριο ως και το Νοέμβριο 2018.

Την ημέρα των εγκαινίων οι παιδαγωγοί του «Κέντρου για το Παιδί» θα αφηγηθούν ένα πολύ όμορφο παραμύθι και θα λειτουργήσουν βιωματικό εργαστήριο, σχετικό με  τα δικαιώματα του παιδιού.

Στο πλαίσιο λειτουργίας και περιεχομένου του προαναφερόμενου εικαστικού εργαστηρίου, τα παιδιά που συμμετείχαν ενημερώθηκαν για τα δικαιώματά τους, όπως αυτά ορίζονται διεθνώς από τη Σύμβαση Δικαιωμάτων του Παιδιού, ενώ ταυτόχρονα ήρθαν σε επαφή και εκπαιδεύτηκαν πάνω στα χρώματα, σε μεθόδους και τεχνικές ζωγραφικής.

Παίρνοντας έμπνευση από τα Δικαιώματά τους, τα αποτύπωσαν σε ζωγραφικό καμβά, με τον τρόπο που τα ίδια τα βλέπουν και τα φαντάζονται, όπως φαντάζονται έναν κόσμο που αλλάζει και επιθυμούμε να αλλάξει προς το καλύτερο.

 

Θα είναι μεγάλη μας χαρά και τιμή να παρευρεθείτε στα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής μας.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο Κέντρο για το Παιδί

Καθημερινά 8 π.μ. – 7:00 μ.μ.

Σαρανταπόρου 4, 1ος Όροφος – Άνω Πατήσια

Τηλ. 210 2015510 – 11 (εσ. 118)

***Η λειτουργία του Κέντρου για το Παιδί εντάσσεται στα πλαίσια του έργου ESTI@ (Ενίσχυση της απασχόλησης και ολοκληρωμένες κοινωνικές υπηρεσίες στο Δήμο της Αθήνας) και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα για την Απασχόληση και την Κοινωνική Καινοτομία “EASI”.