Η Παιδική Βιβλιοθήκη “Μυρσίνη Ζορμπά” υποδέχθηκε μικρούς και μεγάλους σε ένα διήμερο γεμάτο βιβλιοδράσεις!

Το Σαββατοκύριακο 1 – 2 Ιουλίου η Παιδική Βιβλιοθήκη “Μυρσίνη Ζορμπά” υποδέχθηκε μικρούς και μεγάλους σε ένα διήμερο γεμάτο βιβλιοδράσεις!

Από το πρωί μέχρι το βράδυ, νέοι φίλοι του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού γνώρισαν τη Βιβλιοθήκη μας και, μαζί με τα παιδιά που επισκέπτονται καθημερινά το χώρο μας πήραν μέρος στις διαδραστικές αφηγήσεις και στα δημιουργικά εργαστήρια που πραγματοποίησαν αγαπημένοι συγγραφείς και εικονογράφοι.

Η Αργυρώ Πιπίνη μοιράστηκε μαζί μας όσα “είπε ο κήπος”. Η Εύη Γεροκώστα μας είπε ιστορίες για δέντρα και πουλιά και η Μαρία Ανδρικοπούλου μας έβαλε σε έναν συναρπαστικό κόσμο με το “βιβλίο των καταστροφών”. Η Χριστίνα Φραγκεσκάκη μας διηγήθηκε την ιστορία της δημιουργίας μιας άλλης βιβλιοθήκης. Ο Αντώνης Παπαθεοδούλου και η Μυρτώ Δεληβοριά έφεραν τα πάνω κάτω στη Βιβλιοθήκη μας, στήνοντας ένα επιδαπέδιο παιχνίδι με τα βιβλία που ανακάλυψαν στα ράφια. Ο Βαγγέλης Ηλιόπουλος μας αφηγήθηκε τη “μεγάλη περιπέτεια του Μίλτου” και η Αγγελική Δαρλάση μας έφερε μια ιστορία “από μακριά”.

Μοιραστήκαμε στιγμές με τη Μυρσίνη από τα πρώτα χρόνια λειτουργίας του Εργαστηρίου Πολιτισμού και της Παιδικής Βιβλιοθήκης. Λέξεις και εικόνες μας ταξίδεψαν στο παρελθόν και είδαμε την εξέλιξη της Βιβλιοθήκης μέσα στα χρόνια, φτάνοντας στο σήμερα.

Η Παιδική Βιβλιοθήκη “Μυρσίνη Ζορμπά” σας περιμένει στο Εργαστήρι Πολιτισμού, Αλκαμένους 11β, στο Σταθμό Λαρίσης!