Η Σχολή Μωραΐτη στηρίζει το Δίκτυο!

Είναι πάλι Χριστούγεννα!…

Έτσι νιώθουμε στο Δίκτυο γιατί, οι μαθητές του Λυκείου-IB της Σχολής Μωραΐτη μόλις μας έκαναν δωρεά τα έσοδα που συγκέντρωσαν από την εκδήλωση “Νύχτα Χριστουγέννων”, που διοργάνωσαν τον περασμένο Δεκέμβριο.

Η “Νύχτα Χριστουγέννων” (λεπτομέρειες για την εκδήλωση εδώ) ήταν αφιερωμένη στο Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού καθώς οι μαθητές της Σχολής Μωραΐτη πήραν την πρωτοβουλία να στηρίξουν έμπρακτα το έργο μας. Και να γιατί:

Κατερίνα

“Εμπνευσμένοι από την αλληλεγγύη και την συλλογικότητα που πρεσβεύει το «Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού», θελήσαμε και εμείς να γίνουμε κομμάτι της προσπάθειας που κάνει για την βελτίωση της ζωής των παιδιών μέσα από τον πολιτισμό και την δημιουργικότητα. Είμαστε σίγουροι ότι τα χρήματα που μαζεύτηκαν θα αξιοποιηθούν στο έπακρο και πολύ συγκινημένοι που καταφέραμε εν μέσω κορωνοϊού να συνεισφέρουμε στον αγώνα για έναν πιο δίκαιο κόσμο μέσα από Χριστουγεννιάτικο μπαζάρ που οργανώσαμε ως παιδιά για παιδιά!”

Αλεξάνδρα

“Όλη η μαθητική κοινότητα συνεργάστηκε με πολύ ζήλο για να πραγματοποιηθεί η Νύχτα Χριστουγέννων. Μας κινητοποίησε η ανάγκη μας να συνεισφέρουμε στην προάσπιση των δικαιωμάτων του παιδιού. Ελπίζουμε το ποσό που συγκεντρώσαμε να βοηθήσει το έργο του Δικτύου.”

Εύα

“Ήταν πολύ μεγάλη χαρά για εμάς που μπορέσαμε να στηρίξουμε το έργο του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού και πολύ μεγάλη η συγκίνηση όταν λάβαμε το ευχαριστήριο γράμμα.”

Ναταλία

“Για όλους εμάς, το τέλος της φετινής “Νύχτας Χριστουγέννων” σηματοδότησε την ολοκλήρωση μιας τεράστιας προσπάθειας αλλά και την δυναμική και πολλά υποσχόμενη επιστροφή της μαθητικής μας κοινότητας στις φιλανθρωπικές δράσεις που τόσο την χαρακτηρίζουν. Η ανέλπιστα μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου, η επιτυχία των εκδηλώσεων, τα γέλια και η χαρά των επισκεπτών μας, μας θύμισαν για ακόμη μια φορά πόσο μοναδική, συγκινητική και αναντικατάστατη μπορεί να γίνει η δύναμη της συλλογικής προσφοράς και της αλληλεγγύης. Ευχόμαστε ολόψυχα να συνεχίσει το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού το αξιέπαινο έργο του και ειλικρινά ήταν τιμή μας να συνεισφέρουμε και εμείς με τον τρόπο μας στον ιερό αυτό σκοπό.”

Με τις γενναιόδωρες προσφορές όλων όσων παρευρέθηκαν στη “Νύχτα Χριστουγέννων” (μαθητές, γονείς, καθηγητές αλλά και απόφοιτοι του σχολείου) συγκεντρώθηκε ένα σημαντικό χρηματικό ποσό, το οποίο θα υποστηρίξει τη λειτουργία και το έργο της Παιδικής Δανειστικής Βιβλιοθήκης μας καθώς και την ανάπτυξη επιπλέον δράσεων προώθησης και ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης για τα δικαιώματα των παιδιών.Ευχαριστούμε από καρδιάς για ακόμη μία φορά τη Σχολή Μωραΐτη και ιδιαίτερα τους μαθητές της: τα παιδιά που δίνουν νόημα στη φράση “ελπίδα για το μέλλον”.